Continental mbyll 5.000 vende pune

Furnizuesi gjerman i pjesëve të automjeteve Continental do të zvogëlojë aktivitetin në disa sektorë prodhues. Rregullat më të rrepta të emetimeve kërcënojnë kërkesën për komponentët e motorit me djegie të brendshme, duke rezultuar në humbjen e rreth 5,040 vendeve të punës deri në vitin 2028.Kompania me më shumë se 240,000 punëtorë, është goditur nga rënia e kërkesës për automjete me naftë dhe benzinë