Duterte apel Kishës Katolike: Lejo priftërinjtë të kenë dashnorë

Presidenti i Filipines, bëri një tjetër deklaratë tronditëse. Rodrigo Duterte i bëri thirrje Kishës Katolike të lejojë priftërinjtë të kenë dashnorë. Sipas tij, shumica e klerit janë homoseksualë dhe duhet anuluar beqaria e përhershme. Duterte tha se ky opsion do të shpëtojë mijëra fëmijë nga abuzimet e priftërinjve.