Kryeministri i Kanadasë, Justin Trudeau shpall zgjedhjet e përgjithshme

Kryeministri i Kanadasë, Justin Trudeau shpalli 21 tetorin si datë për zhvillimin e zgjedhjeve federale. Sondazhet tregojnë se Trudeau do të ketë garë të ashpër për të fituar një mandat të dytë të zyrë. Fushtata pritet të fokusohet në çëshjet e ekonomisë, dhe atyre klimatike. Kryeministri ka vizituar Guvernatorin e Kandasë, që aktualisht kryen detyrën e udhëheqësit të shtetit, në mënyrë që të nisë zyrtarisht fushatën e cila zgjat 40 ditë.