OBSH-ja bën thirrje për “shtypje” të koronavirusit

Ekziston një “hapësirë e madhe globale” mes fondeve që duhen për luftën ndaj koronavirusit, dhe fondeve që janë ndarë për këtë çështje. Kështu deklaroi shefi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Tedros Ghebreyesus. “Tre muajt e ardhshëm paraqesin një dritare tejet të rëndësishme të mundësisë për të ndarë ‘Mjetet për qasje ndaj COVID-19”, tha Gebrejesus. Covid-19 ka shkaktuar më shumë se 20 milionë të infektuar e 700 mijë viktima.