Travel

3 gjëra të rëndësishme që duhet të dini përpara se të udhëtoni për në Greqi!

Greqia është një vend i bukur i mbushur me njerëz miqësorë, histori magjepsëse, plazhe të bukura dhe ishuj spektakolar. Me të gjitha këto veçori të mahnitshme, nuk është çudi që Greqia mirëpret mbi 30 milionë vizitorë çdo vit dhe që është në kaq shumë lista të udhëtimit! Ka disa gjëra të rëndësishme që duhet të dini përpara se të udhëtoni në Greqi, duke përfshirë zakonet e saj kulturore ose tendencat shoqërore. Ky udhëzues u përgjigjet të gjitha pyetjeve.

1. Grekët nuk arrijnë gjithmonë në kohë

Mos prisni që gjithçka të ndodhë kur duhet. Restoranti mund të hapet pak më vonë se sa tregon shenja, shoferi i taksisë mund të shfaqet disa minuta me vonesë dhe madje edhe trageti mund të shfaqet një ditë të plotë pasi pritej të mbërrinte (veçanërisht nëse punëtorët janë në grevë, që është relativisht e zakonshme). Mënyra më e mirë për t’u marrë me këtë mentalitet është thjesht të ecësh me rrjedhën. Kush e di? Ndoshta do të keni një aventurë të papritur falë vonesave tuaja të paparashikuara.

2. Dyqanet mbyllen të dielave

Në të njëjtat linja si koha e ishullit, sigurohuni që të kontrolloni paraprakisht orët e hapjes së vendeve që shpresoni të vizitoni! Ka një shans të mirë që ata të mos jenë gjithmonë të hapur kur ju mendoni se do të jenë. Para së gjithash, pothuajse gjithçka mbyllet të dielave në Greqi. Gjithçka mbyllet herët pasdite të hënën dhe të mërkurën gjithashtu. Sigurohuni t’i merrni parasysh këto orë kur planifikoni itinerarin e udhëtimit tuaj!

3. Pini, por mos e teproni

Në Greqi, pirja është e popullarizuar. Ouzo dhe Tsikoudia kryesojnë listën e llojeve më të zakonshme të alkoolit në vend. Por është e rëndësishme të theksohet se ndërsa grekët pinë, ata zakonisht nuk dehen. Duke marrë parasysh përmbajtjen e lartë të alkoolit si në Ouzo (midis 37,5% dhe 50%) dhe Tsikoudia (midis 40% dhe 65%), sekreti është mjaft i thjeshtë: mos pini me stomak bosh. Sigurohuni që të hani pak ushqim përpara se të filloni të pini.