Health & Beauty

3 këshilla të rëndësishme para se të shkoni te dentisti!

Të shkosh te dentisti mund të jetë një përvojë stresuese për disa njerëz. Pavarësisht, ka disa gjëra që të gjithë duhet të bëjnë përpara se të shkojnë tek dentisti. Dentisti juaj është aty për t’ju ndihmuar dhe të kesh akses në kujdesin dentar është një bekim. Shëndeti oral është thelbësor për mirëqenien dhe cilësinë e jetës sonë. Lexoni më tej për të zbuluar se si mund të përgatiteni përpara se të uleni në karrigen e dentistit.

Dhëmbët tanë janë kaq të rëndësishëm për jetën tonë. Ata shpesh merren si të mirëqenë derisa u ndodh diçka dhe ne nuk mund të hamë ushqimet që duam. Gjithashtu, buzëqeshja juaj është e rëndësishme. Është një nga gjërat e para që vërejmë në fytyrën e një personi. Studimet kanë treguar se dhëmbët e pastër dhe me pamje të shëndetshme bëjnë mrekulli për përshtypjet e para.

1. Konfirmoni takimin

Para çdo gjëje, sigurohuni që të keni të gjithë informacionin e duhur. Disa zyra kanë sisteme me tekst dhe email, por ju duhet të telefononi zyrën brenda 24 orëve përpara kohe për ta konfirmuar. Gjithashtu, sigurohuni që të keni adresën e duhur dhe të dini se si të arrini atje. Nuk ka asgjë më të keqe sesa të paraqiteni në zyrën e vjetër të dentistit tuaj, për shembull.

2. Duhet të dini për çfarë po shkoni

Keni planifikuar vetëm për një pastrim të rregullt apo po hyni për të kryer një procedurë të caktuar? Sido që të jetë, është e domosdoshme që të jeni të vetëdijshëm për atë që do të ndodhë. Ka procedura që mund t’ju kërkojnë të përgatiteni në një farë mënyre. Kjo mund të përfshijë të mos hani për disa orë para takimit. Nëse nuk jeni të sigurt pse po shkoni, zgjedhja juaj më e mirë do të ishte të telefononi zyrën dhe të pyesni!

3. Lani dhëmbët

Ashtu si përpara se të shkoni te ndonjë profesionist mjekësor, është e rëndësishme që të laheni paraprakisht. Kjo është një mirësjellje e zakonshme për këdo që do të jetë nga afër dhe personalisht me ju, por është gjithashtu një çështje higjienike. Një takim me dentistin nuk është ndryshe. Ata do të jenë shumë afër fytyrës dhe gojës suaj, kështu që ju nuk dëshironi të shkoni me të gjitha llojet e ushqimeve midis dhëmbëve tuaj. Pra, sigurohuni që të lani dhëmbët, të përdorni fillin dhe ndoshta të përdorni edhe ndonjë shpëlarje goje.