Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Bota Sport

Nuk do ta besoni se sa fiton një sportist në “Tokyo 2020” për një medalje ari…

Olimpistët zakonisht marrin shpërblime monetare dhe jo monetare nga shteti i tyre, për të fituar një vend në podium.

Për shembull, fituesi i një medalje të artë për Shtetet e Bashkuara të Amerikës, do të siguronte 37.500 dollarë për arritjen e vet, ndërsa homologu nga Singapori, do të shpërblehej me 737.000 dollarë; thuajse 20 herë më shumë.

Për shembull, filipinët morën medaljen e parë të artë ndonjëherë në Tokio, duke e bërë peshëngritësin Hidilyn Diaz medalistin e parë olimpik të vendit.

Si shpërblim për arritjen e vet historike, thuhet se Diaz do të fitojë rreth 600.000 dollarë nga Komisioni i Sporteve Filipine, si dhe biznesmenët më të fuqishëm të vendit. Po ashtu, i janë ofruar dy shtëpi dhe fluturime falas për të gjithë jetën.