Lifestyle

5 ‘flamuj të kuq’ të gjuhës së trupit që mund t’ju ndihmojnë të vendosni nëse mund t’i besoni dikujt!

Pavarësisht nga biseda, njerëzit nuk mund të kontrollojnë gjithmonë mesazhin që përcjell trupi i tyre. Kuptimi i bazave të gjuhës së trupit mund t’ju ndihmojë të identifikoni ‘flamujt e kuq’ përpara se t’i kushtoni kohën dhe përpjekjen tuaj një personi. Ajo që është më e rëndësishme është të bëni dallimin midis ndrojtjes dhe pandershmërisë kur lexoni gjuhën e trupit.

‘Bright Side; tregon disa nga ‘flamujt e kuq’ të gjuhës së trupit, qëllimin pas tyre dhe si mund të kuptoni nëse mund t’i besoni dikujt.

1. Ata shmangin kontaktin me sy ose fërkojnë sytë që të mos duken shumë të dyshimtë.

Lëvizja e syve nuk është gjithmonë një shenjë se dikush po gënjen. Por nëse vëreni se personi po shikon vazhdimisht nga ju (shpesh në këndin e sipërm majtas ose djathtas të syve), ai mund të gënjejë. Megjithatë, mos e ngatërroni shikimin nga poshtë me shikimin anash. Njerëzit zakonisht shikojnë poshtë kur përpiqen të kujtojnë diçka. Ju mund të bëni pyetje vijuese dhe t’u kërkoni atyre të ndryshojnë historinë e tyre për të zbuluar nëse gënjejnë.

Shumica e njerëzve janë të vetëdijshëm për këtë teknikë dhe përpiqen të shmangin kontaktin me sy në radhë të parë. Përshembull, shumica e lojtarëve me përvojë të pokerit fërkojnë sytë gjatë trukeve për të krijuar lëvizje natyrale. Kontakti i shëndetshëm me sy endet periodikisht në drejtime të ndryshme gjatë një bisede, së bashku me shprehjet për t’iu përgjigjur informacionit.

2. Janë gjithmonë në telefon për të shmangur konfrontimin.

Nëse i shihni sytë e dikujt në ekran gjatë gjithë ditës, kjo mund të tregojë se ai ka frikë nga konfrontimi ose shqetësohet se mesazhet nga një person tjetër mund të shfaqen në çdo kohë. Mund të jetë shqetësuese nëse partneri ose miku juaj e krijon papritmas këtë zakon. Përshembull, nëse kanë vështirësi për të zhvilluar një bisedë gjatë kohës së ngrënies dhe e kalojnë kohën e tyre vazhdimisht duke kërkuar njoftime, përpiquni të mbani një sy në atë që po bëjnë dhe përballuni me ta nëse është e nevojshme.

3. Ata priren të anojnë nga ju gjatë bisedave.

Në përgjithësi, njerëzit ose çiftet priren të anojnë nga njëri-tjetri përmes trupit, këmbëve ose kokës gjatë bisedave. Nëse vëreni një ndryshim në gjestet e tyre dhe mënyrën se si ata u përgjigjen pyetjeve tuaja, mund të jetë një shenjë se ata po fshehin diçka. Ndonjëherë kjo përkulje mund të jetë edhe virtuale, ku duhet të prisni mbi 6 orë për të marrë një përgjigje prej tyre. Njerëzit mund ta përdorin këtë teknikë për t’u distancuar nga ju. Kjo mund të nënkuptojë gjithashtu se dikush nuk është vërtet i interesuar në bisedë dhe do të preferonte të ishte diku tjetër.

4. I kanë krahët dhe këmbët të kryqëzuara për të tërhequr vëmendjen prej tyre.

55% e bisedës sonë është joverbale dhe krahët dhe këmbët janë pjesë e rëndësishme e saj. Kryqëzimi i krahëve mund të nënkuptojë mbrojtje ose vetëmbrojtje, ndërsa kryqëzimi i këmbëve mund të tregojë siklet me dikë. Shenjat delikate si zgjerimi i tepërt i krahëve mund ta bëjnë gjithashtu një person të duket më manipulues dhe komandues. Njerëzit shpesh e përdorin padashje këtë gjuhë të trupit për të tërhequr vëmendjen nga vetja. Sa i përket kontaktit verbal, ata shmangin të flasin për veten e tyre dhe arrijnë të kthejnë çdo pyetje drejt jush.

5. E teprojnë me gjeste me duar.

Përdorimi i gjesteve të duarve është i mirë kur jeni duke folur me njerëz. Ai i ndihmon njerëzit të theksojnë pikat e tyre kryesore dhe i mban të tjerët të angazhuar në bisedë. Megjithatë, ashtu si çdo gjë tjetër, gjestet e duarve janë në rregull kur bëhen me moderim. Në fakt, hulumtimi i kryer në vitin 2015 zbuloi se njerëzit që bëjnë gjeste duke përdorur të dyja duart ka të ngjarë të jenë gënjeshtarë. Përdorimi i tepërt i gjesteve të duarve e bën një person më pak të besueshëm. Kjo është gjithashtu e vërtetë kur gjestet nuk përputhen me fjalët e tyre dhe mund të japin përshtypjen se nuk e dinë se çfarë thonë. Ju mund të zbuloni gjeste të shëndetshme duke vënë re pozicionin e duarve të tyre. Idealisht, duart e tyre duhet të jenë në nivelin e belit dhe të përdoren në momente të kontrolluara. Gjestet e duarve gjithashtu ngadalësohen kur njerëzit ndalojnë gjatë bisedës së tyre.