Health & Beauty Lifestyle

5 teknika inteligjente që mund t’ju ndihmojnë të largoni stresin dhe ankthin!

Mbi 40 milionë të rritur në SHBA vuajnë nga çrregullimet e ankthit, të cilat e bëjnë jetën e tyre shumë të vështirë për t’u përballuar. Përveç kësaj, rreth 77% e njerëzve kanë thënë se nivelet e tyre të rritura të stresit kanë efekte negative në shëndetin e tyre fizik. I vetmi person që mund t’ju ndihmojë të zvogëloni stresin dhe ankthin tuaj jeni ju.

Njihuni me 5 ushtrime dhe teknika të shpejta që mund të jenë të dobishme për të larguar stresin:

1. Metoda e lashtë japoneze

Sipas kësaj teknike, 5 gishtat tanë shprehin ndjenja dhe emocione të ndryshme.

Gishti i madh: Është ajo që të ndihmon të heqim qafe ankthin dhe shqetësimet.
Treguesi: Ai përfaqëson frikën tuaj.
Gishti i mesit: Inati dhe hidhërimi mund të luftohen përmes këtij gishti.
Gishti i unazës: Mund të largoni melankolinë dhe depresionin.
Gishti i vogël: Është vendi ku qëndron vetëvlerësimi juaj, i cili ju ofron optimizëm në jetë.

Hapi i parë është të kapni çdo gisht me dorën tjetër. Ju filloni me gishtin e madh dhe përsërisni me çdo gisht. Ju duhet të mbani çdo gisht për 1-2 minuta. Pas ca kohësh, do të filloni të ndjeni pulsin tuaj dhe atëherë do të kuptoni se teknika po funksionon vërtet. Ju mund ta përsërisni këtë ushtrim çdo ditë dhe mund të vini re se sa më mirë e përballoni stresin dhe ankthin në jetën tuaj të përditshme.

2. Ushtroni presion në qendër të pëllëmbës suaj.

Ju mund të kombinoni ushtrimin e gishtave me këtë metodë presioni. Ju thjesht bëni presion të lehtë në qendër të pëllëmbës tuaj me gishtin e madh të dorës tjetër për të paktën 1 minutë. Ju gjithashtu mund ta masazhoni dhe mund të vini re se rrahjet tuaja të shpejta të zemrës bien.

3. Bëni pak frymëmarrje me bark.

Hapi i parë këtu është të gjeni një vend të rehatshëm, qoftë ulur ose shtrirë. Më pas, do t’ju duhet të vendosni njërën dorë në gjoks dhe dorën tjetër në bark. Do t’ju duhet të merrni frymë thellë, por nga barku, jo nga gjoksi. Në këtë mënyrë, barku juaj do ta shtyjë dorën lart, por gjoksi juaj do të qëndrojë ashtu siç është pa asnjë lëvizje. Mund të merrni frymë me buzët e mbledhura. Dora në bark duhet të kthehet prapa nga brenda. Në fakt, ju mund ta përdorni atë dorë për të nxjerrë të gjithë ajrin nga barku juaj. Ju mund ta përsërisni këtë ushtrim 3 deri në 10 herë. Ju duhet të keni parasysh se si kjo metodë ju bën të ndiheni dhe nëse përmirëson rrahjet e zemrës suaj, atëherë mund të vazhdoni ta bëni.

4. Ushtrimet e tokës.

Ka shumë ushtrime që mund t’i praktikoni lehtësisht në shtëpi, por ne menduam të ndajmë 2 që mund të mos i dini. Për këtë, do t’ju duhet të qëndroni në këmbë me këmbët dhe duart pas shpine. Dora juaj duhet të mbahet në 2 skajet e një peshqiri. Më pas do t’ju duhet të përkuleni përpara me kokën përballë tokës. Më pas mund të filloni të lëvizni duart lart e poshtë duke mbajtur ende peshqirin. Më pas vendoseni dorën e djathtë në pjesën e pasme të karriges dhe dorën e majtë në kofshën e djathtë. Rrotulloni shtyllën kurrizore në të djathtë dhe më pas përsëritni ushtrimin nga ana tjetër.

5. Praktikoni vëmendjen.

Kjo është praktika ku ne përqendrohemi plotësisht në mendimet dhe ndjenjat tona. Bëhet fjalë për të qenë plotësisht i përqendruar në jetën e tanishme, pavarësisht se si duket. Së pari, ju duhet të gjeni një kohë dhe vend ku mund të qëndroni të qetë dhe të përqendroheni. Mund të jetë gjatë rrugës për në shtëpi, në dush ose gjatë përgatitjes së darkës. Përqendrohuni në frymëmarrjen tuaj duke vënë re lëvizjen e barkut gjatë frymëmarrjes brenda dhe jashtë. Mundohuni të qëndroni në atë gjendje të qetë për të paktën 5 minuta dhe mos lejoni që asnjë mendim tjetër të hyjë në mendjen tuaj. Ju duhet të përqendroheni vetëm në frymëmarrjen tuaj.