Tech

5 truket e thjeshta që mund të rrisin shpejtësinë e internetit tuaj!

Nëse keni shpesh një lidhje të ngadaltë Wi-Fi në shtëpinë tuaj, atëherë duhet të provoni disa truke të thjeshta që mund t’ju ndihmojnë. Një lidhje e vonuar ose e ngadaltë Wi-Fi mund të jetë shumë zhgënjyese kur transmetoni përmbajtje ose punoni nga shtëpia. Ka një sërë arsyesh pse Wi-Fi juaj mund të funksionojë, por fatmirësisht ka disa truke që mund të provoni për të rivendosur lidhjen tuaj.

Bëni një rindezje

Një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni për të mbajtur një lidhje të qëndrueshme është të rindizni ruterin tuaj. Kjo mund të ndihmojë në pastrimin e kujtesës dhe rifreskimin e lidhjeve tuaja, raportoi HighSpeedInternet.com. Për të rindezur ruterin tuaj, shkëputni modemin dhe ruterin nga priza > prisni rreth 15 sekonda dhe më pas futeni sërish modemin.

Prisni disa minuta përsëri > ndizni ruterin > dhe prisni që të gjitha dritat në modemin tuaj kabllor të bëhen jeshile.

Kontrolloni vendin e vendosjes

Është e domosdoshme që Wi-Fi juaj të vendoset diku ku lidhja e tij nuk mund të pengohet. Ekspertët rekomandojnë zgjedhjen e një lokacioni qendror për të optimizuar sinjalin. Nëse është vendosur në një cep, rrezikoni që sinjalet të dërgohen jashtë shtëpisë tuaj. Në mënyrë të ngjashme, nëse është duke u vendosur diku me shumë mure, si një dollap, rrezikoni një lidhje më të ngadaltë. Për shkak se ruteri juaj lëshon sinjalet e tij më të forta poshtë, mund të provoni gjithashtu ta montoni atë diku lart.

Shmangni objektet e mëdha

Përveç vendosjes, do të dëshironi gjithashtu të siguroheni që ta vendosni Wi-Fi tuaj larg objekteve që mund të ndërhyjnë me sinjalin e tij. Kjo përfshin pajisje të tjera elektronike, objekte të mëdha metalike dhe mobilje të mëdha. Disa pajisje elektronike që duhen shmangur përfshijnë mikrovalën dhe televizorin, sepse ato lëshojnë sinjalet e tyre të forta.

Hiqni adresat e dyshimta

Ndonjëherë një shpejtësi e ngadaltë Wi-Fi mund të tregojë se ruteri juaj është hakuar nga një aktor kërcënimi. Kjo mund të jetë shumë e rrezikshme sepse një sulm i sofistikuar mund të çojë që një haker të ketë akses në distancë në pajisjet tuaja. Nëse e gjeni veten viktimë të një sulmi me qasje në distancë, ka disa gjëra që mund të bëni.

Së pari, do të duhet të ndërmerrni veprime të menjëhershme dhe të shkëputni pajisjet tuaja dhe gjithashtu të shkëputni ruterin nga modemi juaj. Pasi ta keni bërë këtë, duhet të rivendosni ruterin në fabrikë dhe të ndryshoni fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi. Është gjithashtu shumë e rëndësishme që të çaktivizoni administrimin në distancë për t’i mbajtur hakerët të mos kenë përsëri akses në kompjuterin tuaj.

Kontrolloni instalimet elektrike

Ndonjëherë arsyeja pse lidhja juaj Wi-Fi është e ngadaltë është për shkak të telave tuaja. Ndoshta teli që lidh ruterin tuaj me një çelës, fole telefoni ose kompjuter është i vjetër ose i dëmtuar. Ju mund ta zgjidhni këtë problem lehtësisht duke zëvendësuar telat me të reja.