Health & Beauty

6 llojet e kërthizave dhe kuptimi që ato fshehin për jetëgjatësinë tuaj!

Ekspertët thonë se ekziston një pjesë e trupit që mund të jetë treguesi më i madh i personalitetit tuaj, kërthiza. Ndonëse kërthiza juaj mund të mos jetë pjesë e trupit që e tregoni shumë shpesh, rëndësia e tij nuk duhet nënvlerësuar. Kjo vrimë e vogël mund të përcaktojë nëse do të jeni një partner i mirë, madje edhe sa gjatë mund të jetoni, thonë ekspertët.

Barku juaj është me ju për gjithë jetën dhe gërvishtja në kërthizë përcaktohet nga mënyra se si kordoni i kërthizës shërohet dhe plagët, me sa duket, tregon shumë për llojin e personit që jeni. Gjithçka varet nga teoria e omfilomancisë, e cila përfshin studimin e formës së kërthizës së një personi për të identifikuar tiparet e personalitetit.

Ky është një lloj mitologjie kineze, dhe njerëzit që besojnë në të thonë se forma juaj e barkut mund të parashikojë edhe sa fëmijë do të keni. Le të themi vetëm nëse jeni pas një familjeje të madhe, sa më thellë aq më mirë. Sipas psikologut nga Berlini, Dr Gerhard Reibmann, autor i “Cented: Understand Yourself Through Your Navel”, ju mund të tregoni edhe sa do të jetoni duke inspektuar kërthizën tuaj.

Pra, nëse jeni një i rritur dhe jeni kurioz se çfarë do të thotë në të vërtetë madhësia ose forma e kërthizës, atëherë gjithçka që duhet të dini është më poshtë.

1. Kërthiza e dalë

Ky lloj është më i zakonshmi tek foshnjat dhe fëmijët e vegjël dhe ndërsa rritemi kërthiza zgjerohet. Tek të rinjtë, ato njihen gjithashtu si një hernie kërthizore dhe ndonjëherë mund të duken si një gungë pa dhimbje. Ata mund të bëhen më të mëdhenj kur qeshin, kolliten, qajnë ose shkojnë në tualet. Një buton i barkut që del jashtë tregon një karakter të fortë, ekstrovert, optimist, i cili është kokëfortë, një adhurues i vëmendjes dhe këmbëngul për të marrë atë që duan.

Jetëgjatësia mesatare: 72 vjet.

2. Kërthizë e thellë dhe e rrumbullakët

Dikush që ka këtë lloj kërthizë mund të duket sikur ka një hije nën palosjen e kërthizës. Në disa njerëz, mund të duket si një gojë e hapur dhe ekspertët thonë se ky lloj është i zakonshëm tek ata që kanë yndyrë të tepërt në bark. Kjo formë e kërthizës tregon një person modest, të qetë, me zemër të madhe dhe një personalitet të qetë dhe të turpshëm. Ata nuk priren t’u tregojnë njerëzve të dashur dhe bashkëmoshatarëve për fatkeqësitë e tyre në jetë.

Jetëgjatësia mesatare: 81 vjet.

3. Kërthizë vertikale / e zgjatur

Kjo formë e kërthizës është e ngushtë dhe e hollë dhe me sa duket tregon një person të sigurt, bujar dhe emocionalisht të qëndrueshëm. Me kalimin e viteve, shumë njerëz e kanë kërkuar këtë lloj kërthizash, madje disa njerëz kanë kryer procedura kozmetike për të ndryshuar pamjen e kërthizës së tyre. Më parë u zbulua se ky është lloji më i zakonshëm i butonit të barkut. Zbulimin e bëri një revistë e botuar në Annals of Plastic Surgery.

Jetëgjatësia mesatare: 75 vjet.

4. Kërthiza horizontale

Ky buton i barkut tenton të përhapet anash nëpër bark dhe demonstron një personalitet kompleks dhe emocional. Ata nuk priren t’ua japin besimin e tyre të tjerëve menjëherë, por nëse e bëjnë, kjo sinjalizon se ai person do të thotë shumë për ta. Një nga parimet e tyre në jetë është të trajtojnë të tjerët ashtu siç ju trajtojnë ata ju. Nganjëherë njihet si një buton barku i tipit T. Ai ndryshon nga një buton i zbrazët i barkut pasi pjesa e sipërme e lëkurës mbulon pothuajse mjaftueshëm hapjen.

Jetëgjatësia mesatare: 68 vjet.

5. Kërthizë jashtë qendrës

Kjo kërthizë me formë të pazakontë tregon një personalitet unik argëtues, të prirur ndaj ndryshimeve të gjera të humorit, shpesh me emocione të shtuara. Shumë gra shtatzëna ndonjëherë zbulojnë se barku i tyre zhvendoset pak gjatë shtatzënisë, pasi stomaku i tyre shtrihet.

Jetëgjatësia mesatare: 70 vjet.

6. Forma ovale

Një kërthizë në formë veze sugjeron një personalitet hiperaktiv dhe tepër të ndjeshëm. Marrja e gjërave shumë seriozisht mund t’i bëjë ata të lëndohen lehtësisht dhe ata shpesh heshtin për këtë. Ata janë individë të padurueshëm dhe të prirur për t’u mërzitur shpejt dhe lehtë.

Jetëgjatësia mesatare: 65 vjet.

Ekspertët kanë paralajmëruar më parë se nuk duhet të thithni kërthizën për t’ju dhënë pamjen e një barku të sheshtë. Ekspertja e dyshemesë së legenit Stephanie Taylor në Kegel8 tha se thithja përfshin tërheqjen e kërthizës nga brenda dhe lart duke kontraktuar pjesën e sipërme të barkut. Kjo mund të duket krejtësisht normale duke pasur parasysh se sa gra e bëjnë këtë, por nëse e bëni këtë për një kohë të gjatë mund të ketë ndikime fizike dhe mendore.