Bota Botë e Çuditshme

68 vjeçari lirohet pas 47 vitesh, u dënua gabimisht për një vrasje!

Pas gati 47 vitesh, Gjykata e Apelit Penal të Teksasit ka liruar Kerry Max Cook për vrasjen e Linda Jo Edwards në 1977, duke e shpallur atë të pafajshëm për një krim për të cilin qëndroi 20 vite pas hekurave. Linda Jo Edwards u gjet e vrarë dhe e gjymtuar në dhomën e saj të gjumit në një kompleks apartamentesh në Tyler, Teksas në vitin 1977. Ai u dënua me vdekje në vitin 1979 dhe gjatë kohës së tij në pritje të vdekjes, Cook u godit me thikë dhe u përdhunua nga të burgosur të tjerë.

Cook u dënua me vdekje në gjyqin e tij të parë në 1979, por dënimi i tij u anulua më vonë në apel. Gjyqi i dytë në vitin 1992 përfundoi me një gjykim pasi juria nuk mundi të merrte një vendim unanim. Një gjyq i tretë në 1994 përfundoi me një dënim të ri dhe dënim me vdekje. Gjykata e Apelit Kriminal në Teksas e përmbysi dënimin e dytë në vitin 1996, duke përmendur sjelljen e pahijshme të policisë dhe prokurorisë. Cook u dënua me 20 vjet burg dhe iu dha merita për kohën e kryer, gjë që çoi në lirimin e tij. Cook, tani 68 vjeç, është një nga të paktën 199 personat që janë dënuar gabimisht me vdekje dhe janë shfajësuar që nga viti 1973.