Lifestyle

A ju ndihmon koha e lirë të jeni më të lumtur?! Ja çfarë pohon studimi i fundit…

Të gjithë do të donim pak më shumë kohë të lirë gjatë ditës, por një studim i fundit thotë të kundërtën. Sipas një studimi të kryer nga Shoqata e Psikologëve Amerikanë, njerëzit janë më pak të lumtur nëse kanë më shumë se shtatë orë kohë të lirë në ditë.

Marissa Sharif, e cila është autorja kryesore e këtij studimi, u shpreh:

Njerëzit ankohen shpesh se janë shumë të zënë dhe dëshirojnë më shumë kohë të lirë. Por, a do të thotë se sa më shumë kohë të lirë të kesh je më shumë i lumtur? Ne zbuluam se të kesh pak kohë të lirë në dispozicion kthehet në stres.

Në këtë studim, u analizuan të dhënat e më shumë se 21 mijë personave në Amerikë. Ata bënë një përshkrim të hollësishëm të asaj që ata bëjnë gjatë gjithë ditës dhe raportuan ndjenjën e tyre të lumturisë. Më pas, studiuesit kryen edhe dy eksperimente në internet me më shumë se 6 mijë persona.

Asnjëherë nuk do të ketë lumturi për ata që nuk vlerësojnë çfarë kanë!

Kështu thotë një prej shumë shprehjeve të mençura të Gautama Buddha, themeluesit të budizmit. Të gjithë duam të ndihemi të lumtur, të zgjohemi në mëngjes të buzëqeshur, me mendime mirënjohjeje në kokë e të jemi më aktivë por lumturia nuk sigurohet sa hap e mbyll sytë.

Për të na duhet të praktikohemi çdo ditë, që ndjenjat për veten tonë e botën që na rrethon, të jenë sa më pozitive. Lajmi i mirë është se ka disa gjëra që mund të bësh apo praktikosh çdo ditë për të monitoruar mendjen tënde.

Imagjinoni që me vetëm një ritëm të një shkopi magjik mund të ndryshoni tërë jetën tuaj. Epo, i dashur, ju keni fuqinë ta përdorni atë shkop në çdo kohë, thjesht ju duhet besim dhe besim. Zhvendosjet e jashtme mund të jenë të vështira për t’u bërë gjatë natës, por ndërrime të brendshme mund të ndodhin brenda sekondave.