Bota

Ambasada amerikane u bën thirrje qytetarëve të saj në Ukrainë: Largohuni sa më parë, ose gjeni një strehë të sigurt!

Ambasada e SHBA në Gjermani i ka bërë thirrje qytetarëve të saj të marrin masa për sigurinë e tyre teksa sulmet në Ukrainë vazhdojnë të shtohen.

Në faqen e saj zyrtare, ambasada thekson se sulmet e Rusisë në Ukrainë përbëjnë një kërcënim të vazhdueshëm për qytetarët. Ambasada u bën thirrje atyre të qëndrojnë në një strehë të sigurt ose të largohen nga vendi në rrugë tokësore në rast se është e mundur.

“Situata e sigurisë në të gjithë Ukrainën është shumë e paqëndrueshme dhe kushtet mund të përkeqësohen pa paralajmërim. Qytetarët amerikanë duhet të qëndrojnë vigjilentë dhe të ndërmarrin hapat e duhur për të rritur ndërgjegjësimin e tyre për sigurinë”, thuhet në deklaratë.

Njoftimi i plotë

Rusia ka nisur sulme kundër infrastrukturës civile të Ukrainës, si dhe objekteve qeveritare në Kiev. Sulmet e vazhdueshme të Rusisë në Ukrainë përbëjnë një kërcënim të drejtpërdrejtë për civilët dhe infrastrukturën e vendit. Ambasada e SHBA-së u bën thirrje qytetarëve amerikanë të strehohen në vend të sigurt dhe të largohen nga Ukraina tani duke përdorur opsionet private të transportit tokësor në rast se është e sigurt për ta bërë këtë.

Shikoni informacion shtesë për sigurinë

Nëse dëgjoni një shpërthim të fortë ose nëse sirenat janë aktivizuar, kërkoni menjëherë mbrojtje.

Nëse jeni në një shtëpi ose një ndërtesë, shkoni në nivelin më të ulët të strukturës me më pak mure, dritare dhe hapje të jashtme; mbyllni çdo derë dhe uluni pranë një muri të brendshëm, larg çdo dritareje ose dere.

Nëse jeni jashtë, kërkoni menjëherë mbulim në një strukturë të ngurtë; nëse kjo nuk është e mundur, shtrihuni dhe mbuloni kokën me duar.

Pas sulmit, qëndroni larg çdo shpërthimi dhe monitoroni mediat kryesore të lajmeve për udhëzime zyrtare.

Situata e sigurisë në të gjithë Ukrainën është shumë e paqëndrueshme dhe kushtet mund të përkeqësohen pa paralajmërim. Qytetarët amerikanë duhet të qëndrojnë vigjilentë dhe të ndërmarrin hapat e duhur për të rritur ndërgjegjësimin e tyre për sigurinë.

Veprimet për të ndërmarrë:

Dijeni vendndodhjen e strehës tuaj më të afërt ose hapësirës së mbrojtur.

Ndiqni udhëzimet nga autoritetet lokale dhe kërkoni strehë menjëherë në rast të sulmit me raketa.

Monitoroni rregullisht lajmet lokale dhe ndërkombëtare dhe kanalet e lajmeve të mediave sociale.

Sigurohuni që dokumentet e udhëtimit të jenë të vlefshme dhe lehtësisht të arritshme.

Vizitoni faqen Ambasadës së SHBA në Kiev  të parë alarmet e sigurisë dhe sigurisë për qytetarët amerikanë.

Rishikoni planet tuaja personale të sigurisë dhe mbani gjithmonë një plan emergjence që nuk mbështetet në ndihmën e qeverisë së SHBA.

Merrni një vaksinë kundër COVID për të lehtësuar udhëtimin tuaj.