Aktualitet

Ambasada e SHBA-ve, thirrje amerikanëve në Tiranë të shmangin turmat!

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Shqipëri ka bërë një njoftim për shtetasit e saj që jetojnë në Tiranë lidhur me zhvillimin e finales së “Conference League”-s që luhet sonte në stadiumin “Air Albania”: Roma-Feyenoord.

Në njoftimin e publikuar në faqen zyrtare, selia diplomatike këshillon personelin dhe qytetarët amerikanë që të shmangin qendrën e Tiranës për shkak të turmave të mëdha të tifozëve, që mund të shkaktojnë trazira.

Qeveria shqiptare ka shpallur një festë publike në Tiranë më 25 maj. Autoritetet kanë njoftuar se rrugët e shumta që hyjnë dhe dalin nga qyteti do të jenë të hapura vetëm për mjetet e urgjencës. Rrugët e shumta në qendër të qytetit, pranë stadiumit dhe në të gjithë Bllokun do të jenë të mbyllura për qarkullimin e automjeteve. Ju lutemi konsultoni faqen e mëposhtme të internetit për hartat e Policisë së Shtetit të Shqipërisë që tregojnë mbyllje të rrugëve:

Policia e Shtetit publikon hartën e qarkullimit të automjeteve dhe qytetarëve, gjatë eventit sportiv të datës 25 maj

Më tej, në njoftimin e ambasadës amerikane thuhet:

Ju lutemi vini re se këto emërtime gjithashtu mund të ndryshojnë. Monitoroni mediat lokale dhe ndiqni udhëzimet e autoriteteve lokale të zbatimit të ligjit për informacionin më të fundit. Ambasada e SHBA-së këshillon fuqimisht qytetarët amerikanë dhe personelin e ambasadës amerikane që të shmangin qendrën e Tiranës dhe zonën e Stadiumit të mërkurën më 25 maj. Për shkak të turmave të mëdha që priten në Tiranë, ju lutemi bëni kujdes në të gjithë qytetin dhe jini të vetëdijshëm për rrethinën tuaj. Shmangni tubimet e mëdha dhe çdo zonë ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdim. Jini të vetëdijshëm për rrethinën tuaj. Monitoroni mediat lokale për përditësime. Mbani një profil të ulët!