Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Aktualitet

Ambasadorja Kim: Forcimi i kontrolleve doganore do të rrisë të ardhurat për Shqipërinë!

Ambasadorja amerikane në Tiranë, Yuri Kim takoi drejtorin e Përgjithshëm të Doganave, Genti Gazheli sot.

Kim vlerësoi rolin e Doganës Shqiptare si shumë të rëndësishme në lehtësimin e klimës së biznesit duke premtuar mbështetjen e saj të plotë.

Ajo shkroi se forcimi i kontrolleve doganore do të rrisë edhe të ardhurat për Shqipërinë

“Faleminderit Drejtorit të Doganave për diskutimin e javës së kaluar mbi bashkëpunimin e SHBA-së, Shqipërisë për të lehtësuar lëvizjen legjitime të mallrave duke goditur korrupsionin dhe krimin. Është mirë të shihet se importet nga SHBA janë rritur me 17% ndërsa eksportet sipas Shqipërisë janë rritur me 33% deri më tani këtë vit. Trendi i mirë! Forcimi i kontrolleve doganore do të rrisë edhe të ardhurat për Shqipërinë. Deri më tani këtë vit, Dogana ka mbledhur 1.5 miliardë dollarë – një rritje e madhe nga 1.1 miliardë dollarë në të gjithë vitin 2020. SHBA do të forcojë më tej mbështetjen për të forcuar sigurinë kufitare, për të rritur të ardhurat për Shqipërinë dhe për të rritur biznesin midis SHBA dhe Shqipërisë”, shkruan Yuri Kim.