Auto & Moto

Arsyet pse mbushja me gaz mund të ketë efekte negative për makinën tuaj!

Mekanikët kanë përshkruar tre fusha kryesore ku mbushja me gaz mund të ketë efekte negative. Mbushja me gaz dëmton makinën tuaj. Lawrence Huddleston, pronar i Hud’s Auto Service në Lubbock, Teksas, thotë se mbushja plot me gaz mund të dëmtojë sistemin e grumbullimit të avujve të makinës suaj, i krijuar për të reduktuar emetimet e dëmshme.

Joel Carruso, pronar i Caruso’s Auto Repair në Schenectady, shton se këto sisteme menaxhojnë avujt e karburantit. Artikulli shkruan se mbushja e rezervuarit të gazit mund të shkaktojë që gazi i lëngshëm të hyjë në kutinë e qymyrit ose filtrin e karbonit, i cili është krijuar vetëm për avull. Gazi në sistem mund të ndikojë në performancën e makinës suaj duke bërë që ajo të funksionojë keq dhe të dëmtojë motorin.

Mbushja me gaz ndikon në xhepin tuaj. Sipas EPA, stacionet e benzinës vijnë me një sistem të rikuperimit të avullit që pasi rezervuari i gazit të jetë i mbushur do të ushqejë avujt e gazit dhe benzinën nga pompa përsëri në rezervuarin e stacionit për të parandaluar që avujt të dalin në mjedis. Pra, çdo gaz i tepërt i pompuar në rezervuarin tuaj për të cilin keni paguar tashmë mund të përfundojë duke u tërhequr përsëri në rezervuarët e depozitimit të stacionit të benzinës.

Avujt e gazit janë të dëmshëm për njerëzit, mjedisin. Huddleston thotë se mbushja mund të shkaktojë derdhjen e gazit në tokë, duke shkaktuar efekte të dëmshme për mjedisin dhe shëndetin e njerëzve. Nëse dëmtoni sistemin e rikuperimit të avullit të makinës suaj, ai nuk do të jetë në gjendje të bëjë në mënyrë efektive detyrën e tij për të mbrojtur njerëzit nga avujt e dëmshëm.

“Ne nuk kemi parë dëmtim në sistemin e rikuperimit të avullit çdo ditë. Por ne e shohim atë mjaft shpesh. Vetëm sigurohuni që të mos e mbushni shumë,” thotë Huddleston. EPA shton se derdhjet e benzinës mund të kontribuojnë në përkeqësimin e shtresës së ozonit, siç përcaktohet nga Indeksi i Cilësisë së Ajrit.