Health & Beauty Love & Sex

Bëni kujdes me ushqimin, shëndeti i zorrëve mund të ndikojë në uljen e dëshirës seksuale!

Nëse vuani nga dhimbja e vazhdueshme e barkut për shkak të ngrënies së tepërt, kapsllëkut ose shqetësimit, ekziston një problem me zorrët që sigurisht mund të ndikojë në jetën tuaj seksuale. Sipas ekspertëve të shëndetit, ekziston një çrregullim i papritur midis meshkujve dhe shëndetit tuaj seksual. Ekspertët besojnë se ekzistojnë baktere të caktuara që jetojnë në zorrët tuaja, të njohura si mikrobioma e zorrëve, të cilat ndikojnë në shëndetin tuaj në përgjithësi dhe në sjelljen seksuale në veçanti.

Seksi për njerëzit që vuajnë nga sëmundjet e stomakut si sindroma e zorrës së irrituar ose IBS, dhe çështje të tjera shëndetësore është jashtëzakonisht i ndërlikuar dhe stresues, pasi shumë meshkuj raportojnë mosfunksionim erektil. Ka disa kushte të tjera që shkaktojnë gjithashtu probleme të mëdha në banjë, si:

  1. Sëmundja inflamatore e zorrëve
  2. Koliti mikroskopik
  3. Koliti Ulceroz
  4. Të vjella
  5. Fryrje e barkut
  6. Dhimbje

Sipas mjekëve, përveç aspektit fizik, këto mikrobiome ndikojnë edhe në:

Humorin tuaj

Sipas studimeve, më shumë se 95 për qind e serotoninës, hormoni i lumturisë në trup, prodhohet në zorrë. Dhe për një sasi të mirë prodhimi, zorrët duhet të jenë të shëndetshme. Pra, kur zorra është në një shëndet jo optimal, serotonina dhe nivelet e përgjithshme të lumturisë mund të ulen, duke çuar në ulje të dëshirave seksuale.

Energji

Bakteret e stomakut krijojnë vitamina B të cilat janë thelbësore për të sjellë energji në sistem. Megjithatë, mungesa e vitaminës jo vetëm që ju bën të lodhur dhe të lodhur gjatë gjithë kohës, por mund të jetë e rrezikshme nëse vuani nga diabeti pasi nivelet e sheqerit në gjak bien më lehtë.

Inflamacion

Mikrobiomat jo të shëndetshme të zorrëve mund të çojnë në inflamacion që shkakton mosfunksionim të shëndetit seksual.

Infeksionet

Mjekët thonë se një zonë ku mikrobioma e zorrëve ndikon në shëndetin seksual është duke shkaktuar infeksione të traktit urinar ose UTI).

Stresi

Sipas ekspertëve të shëndetit, stresi në lidhje me çështjet gastrointestinale mund të heqë argëtimin nga skenarët më intimë dhe madje të pengojë përpjekjet për të ngjizur një fëmijë. Në vend që të prodhojë serotonin, trupi kur stresohet sekreton më shumë kortizol. Sipas mjekëve, shumë probleme të stomakut dhe zorrëve karakterizohen nga dysbioza, një term mjekësor për një çekuilibër të baktereve në zorrën tuaj.

Prandaj, ky çekuilibër mund të trajtohet me ndihmën e probiotikëve, të cilët ndihmojnë në forcimin dhe rregullimin e shëndetit tuaj të zorrëve. Meqenëse çekuilibri është i lidhur me rritjen e inflamacionit, probiotikët mund të ndihmojnë në zbutjen e simptomave të lidhura me IBS, IBD, gazra, fryrje, kapsllëk dhe diarre.

Mjekët thonë se probiotikët janë të pasur me laktobacilus, i cili ndihmon në mbështetjen e një pH të shëndetshëm vaginal, si dhe mban larg patogjenët e tjerë. Lactobacillus është një lloj bakteri që është më i miri për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm të zorrëve dhe për të mbështetur shëndetin vaginal.