Tech

Besojeni ose jo/ SpaceX lëshon në hapësirë satelitin e parë ‘crypto’!

Një kripto satelit me madhësinë e një filxhani kafeje ka arritur në orbitën e ulët të Tokës, duke sjellë kriptografinë e lidhur me zinxhirin në hapësirë. Cryptosat lëshoi ​​Crypto1, një modul kripto-satelitor, nga Space Florida dje në bordin e një rakete Falcon 9 të destinuar për misionin Transport 5 të SpaceX, duke shënuar fillimin e teknologjisë blockchain në hapësirë.

Cryptosat është në një mision për të ndërtuar satelitë që fuqizojnë aplikacionet kriptografike, blockchain dhe librin kryesor. Kompania shprehet se:

Ne besojmë se satelitët posedojnë veti unike që i bëjnë ata të përshtatshëm për këto detyra dhe duke i lëshuar këto platforma në hapësirë, ne mund të zhbllokojmë mundësi të reja dhe emocionuese në fushën e informatikës.

Ndërsa bashkëthemeluesi i Cryptosat, Yonatan Winetraub tregoi se:

Ne në thelb po i bashkohemi Uber-it të fluturimeve në hapësirë. Të gjithë shkojnë në të njëjtën orbitë dhe ne jemi një nga pasagjerët.

Sateliti do të ofrojë shërbime kriptografike. Ndërsa Yan Michalevsky vendosi që të tregonte më shumë detaje:

SpaceX lëshoi ​​një bandë satelitësh, secili prej tyre po bën diçka tjetër. Nuk ka rëndësi për shërbimin tonë. Ne shpresojmë të përdorim satelitin tonë për të ofruar shërbime kriptografike për klientët tanë këtu në Tokë, të cilat nuk do të ndërhyjnë në satelitët e tjerë fare. Të punosh me një aset hapësinor nuk është njësoj si të punosh këtu në Tokë. Në terren, nëse diçka shkon keq, thjesht hapni një terminal dhe korrigjoni atë. Kur ndodh në hapësirë, kjo nuk është gjithmonë e disponueshme.