Tech

Burrat në Pinterest po krijojnë tabela imazhesh me temë seksi të vajzave të vogla dhe ju duhet të bëni shumë kujdes!

Ashtu si fëmijët e tjerë të moshës së saj, Victoria 9-vjeçare u regjistrua në Pinterest sepse nuk lejohej në TikTok. Nëna e saj kishte frikë se ajo mund të ndeshej me përmbajtje ose individë të rrezikshëm në aplikacionin popullor të ndarjes së videove. Pinterest ndërkohë dukej i sigurt. Por, ndërsa nxënësja e klasës së tretë po fiksonte fotografi të kafshëve të vogla, ide artizanale dhe frymëzim nga arti i thonjve në dërrasat e saj të imazhit në faqe, burra të rritur po e fiksonin atë.

Klipet që Victoria ngarkoi veten në Pinterest, si ajo ku ajo e kthen me gëzim një rrotë, janë përmbledhur nga të paktën 50 përdorues në tabelat e tyre me tituj si “vajza të reja”, si dhe “Vajza të vogla seksi”, “hot , “të shijshme” dhe “kënaqësi fajtore”. Ato dërrasa janë të mbushura me dhjetëra, qindra e ndonjëherë mijëra foto dhe video të fëmijëve. Grumbullimi i imazheve individualisht të padëmshme të të miturve në koleksione potencialisht sugjestive seksuale është një praktikë që ekspertët e përshkruajnë si të tmerrshme, por në shumë raste, të ligjshme, që do të thotë se platformat nuk kanë detyrim ligjor për të ndërmarrë veprime.

Jam e tronditur dhe e neveritur. Mendova se Pinterest ishte një vend për të qenë kreativ dhe i frymëzuar.

Gjatë një periudhe njëmujore, NBC News krijoi një llogari në Pinterest dhe shqyrtoi qindra llogaritë e vajzave në Pinterest, si dhe faqet e ndjekësve të tyre, shumë prej të cilëve dukej se ishin burra. (Shumica e profileve të vajzave u shfaqën algoritmikisht nga vetë Pinterest gjatë rrjedhës së raportimit.) Rishikimi tregoi se motori i rekomandimeve të faqes u shërben fotografive dhe videove të vajzave dukshëm të mitura, duke përfshirë të vegjlit, në sasi të mëdha për një përdorues që kërkon nga ky lloj imazhi. Fëmijët zakonisht shihen të përkulur, duke bërë ndarjet, duke nxjerrë gjuhën dhe duke kërcyer në dhomat e tyre të gjumit, ndërsa janë të veshur me veshje si pantallona të shkurtra pizhame, kostume banje dhe triko.

Ky është material që është postuar në mënyrë të pafajshme dhe tani po përdoret për të nxitur interesin seksual te fëmijët.

 

Zëdhënësi Crystal Espinosa tha në një deklaratë se:

Pinterest ka një politikë strikte të tolerancës zero për çdo përmbajtje që mund të shfrytëzojë ose rrezikojë të miturit dhe vuri në dukje se kur zbulohen tabela sugjestive seksuale që përmbajnë imazhe përndryshe të padëmshme ose jo seksuale, kompania i heq menjëherë dhe i ndalon krijuesit.