Fashion Lifestyle

Çfarë tregon valixhja që keni për karakterin tuaj?!

Sipas një sondazhi të vitit 2019, një person mesatar shpenzon më shumë se 10 orë duke planifikuar pushimet e tij. Kjo është para se të shkoni diku. Por sa shumë mendojnë ata për paketimin e rrobave? A planifikojnë një veshje për çdo skenar të mundshëm apo e lënë atë në minutën e fundit dhe shpresojnë për më të mirën? Kush prej nesh mund të pretendojë me sinqeritet se nuk i kanë mbaruar kurrë të brendshmet deri në fund të javës apo janë kthyer në shtëpi me sende që kanë mbetur të paprekura? Çdo pushues ka një histori të tyre. Megjithatë, shumica prej nesh mësojnë nga gabimet tona të së kaluarës dhe bëhen udhëtarë më të mirë. Pastaj ka nga ata që, pavarësisht se kanë bërë udhëtime rreth globit, duket se nuk ecin kurrë përpara. Dhe, siç mund t’ju thotë çdo mbajtës i bagazheve, bagazhi i tyre zbulon gjithçka.

1. Klasicist i biznesit

Sigurisht, ai po shkon në vende të ndryshme. Destinacioni është ekskluziv dhe bagazhi është ekskluzivisht dore, i mbushur me saktësi ushtarake. Valixhja e tij e fuqishme FPM Milano është ndërtuar për t’i bërë ballë një përplasjeje ajri – e dobishme duke pasur parasysh se, me probabilitetin 1:1,200,000 të një incidenti dhe me Air Miles që po grumbullon, ai duhet të vonojë të paktën një derdhje të lehtë të rrobave, duke folur statistikisht. Brenda çantës, rrobat e tij janë mbështjellë me kujdes, jo të palosura, në kube paketimi. Ai nuk ka kohë për rikuperimin e bagazheve, bagazhet e humbura ose tualeteve mbi 100 ml. Ju mund ta quani atë një fluturues të shpeshtë, por tokësor i rrallë mund të jetë më i saktë.

2. Mbingarkuesi i mbiprivilegjuar

Me epokën e artë të udhëtimit ajror shumë prapa nesh në ekranin e hartës lëvizëse, grupi i bagazheve me monogram me shtatë pjesë që përputhen sot priret të jetë një #familygoals flex dhe jo një propozim realist për çdo person të vetëm jashtë një filmi të zotit Wes Anderson. Por a prisni seriozisht që ai të shkojë diku pa çdo gjë të mundshme me vete? A nuk do të mendoni për veshjet e tij, të pakësuara me kujdes, me efikasitet brutal, deri në rreth 800 gjëra absolute dhe ndonjëherë të panevojshme. Minimumi i thjeshtë. Kush mban vetëm një qese për rrobat e palara gjithsesi? Kur secila pjesë e trupit ka rutinën e saj me 10 hapa. Plus, hapësirë për çdo gjë të mirë, objekt arti ose koleksioni që mund t’i ndodhet. Tani, ju po mendoni diçka për një “tarifë të tepërt të bagazheve…”

3. “Mos e quaj çante shpine”

Ajo që kërkon ky udhëtar është ndjenja e vërtetë e vendit, një shije e vërtetë e qytetit, vendit dhe njerëzve të tij. Ai duhet të jetë i shkathët, të shkojë atje ku e çojnë këmbët, dhe kjo reflektohet në bagazhin e tij, të cilin, duke respektuar emrin e tij, ai do të lëvizë kudo. I veshur në gjoks. Tani, nuk është se ai nuk u beson vendasve… Brenda çantës së shpinës përballë, qëndrimi i tij është pse të marrësh pesë shishe në një qese plastike të tejdukshme kur mund të dekantosh një regjim të tërë pastrimi në një shpërndarës? (Edhe pse ai duket më pak i vetëkënaqur kur përdor atë që në thelb është shampo si pastë dhëmbësh.) Ajo që lejon kjo butësi është të thithë kulturën, të lëvizë me flladin dhe, në rregull, në momentin e çuditshëm të dobësisë, t’i drejtohet atij grup udhëzuesish, me orare të detajuara dhe shënime mjaft shteruese. Ajo erë? Autenticiteti.

4. Kufitari i çrregullt

“Zotëri, a janë këto bagazhet tuaja?” Dhe me atë thirrje, njeriu ynë shkon me turp në sportelin e doganës, ku një oficer sigurie me pamje të rreptë me një pishtar të hollë dhe doreza lateksi po kontrollon nëpër çantën e tij. Shishet e mëdha të produkteve të flokëve dhe solucionet e lenteve të kontaktit janë shqetësimet më të vogla të tij. I varrosur nën salopetat nga udhëtimi i tij i fundit larg – këtë herë, ai do të shkojë me pushime në plazh – është një kanaçe me domate? Përveçse futi me nxitim një grumbull rrobash të palara në valixhen e tij, ai më parë e përdori atë për blerjet javore dhe harroi të hiqte sendet ushqimore. Stafi i aeroportit psherëtin dhe zgjat një dorë. “Pasaportën?” Tani atë po që nuk e solli me vete.

5. Gruaja ka pasaportën time

Pyetja “i paketuat vetë valixhet?” paraqet opsione të ndryshme, por në të vërtetë supozohet të ketë vetëm një përgjigje. Në këtë rast, në rastin e tij, përmbajtja është po aq mister për të sa ajo e çantës magjike që zotëron Feliks Macja. Pushimet janë departamenti i gjysmës tjetër të tij. Atij thjesht i thuhet – ose, më mirë, i është thënë vazhdimisht, por ndoshta nuk po dëgjonte. “Kjo tingëllon bukur, e dashur,” pa dyshim vuri në dukje ai në atë kohë. Nëse partnerja e tij do të ishte më sipërmarrëse, dhe ne nuk po e falim këtë në asnjë mënyrë, ai do të bënte ‘mushkën’ e përsosur të drogës.