Lifestyle Love & Sex

Cila është gjatësia ideale për partnerin tuaj?!

Burrat priren të duan një grua jo më të gjatë se 182 cm, ndërsa gratë duan një burrë jo më të shkurtër se 162 cm. Hulumtimi i ri i YouGov në temën e gjatësisë zbulon se burrat dhe gratë priren të mendojnë se është ideale të jesh pak mbi mesataren, por njerëzit janë mjaft mendjehapur.

Mesatarisht, gratë thonë se një partner romantik 160 cm ose më i shkurtër është përgjithësisht shumë i shkurtër, ndërsa një partner 190 cm ose më i gjatë është shumë i gjatë dhe lartësia “ideale” për një mashkull është 180 cm. Sondazhi zbulon gjithashtu se për një burrë mesatar britanik, një partnere bëhet shumë e shkurtër në 149 cm dhe shumë e gjatë në 182 cm. Gjatësia ideale për një grua, sipas një burri mesatar, është 152 cm.

Veçanërisht, kjo përjashton 10% të meshkujve që thonë se nuk ka gjë të tillë si shumë të shkurtër dhe 9% që thonë se asnjë lartësi nuk është shumë e gjatë. Në mënyrë të ngjashme, nuk ka “shumë të shkurtër” për 4% të grave dhe asnjë “shumë të gjatë” për 7%.

Sondazhi gjithashtu ndriçon se çfarë do të thotë të jesh një burrë apo grua “mesatare” kur bëhet fjalë për gjatësinë. Gjatësia mesatare e vetë-raportuar për një grua është 162 cm dhe për një burrë është 177 cm, që do të thotë që të dyja gjinitë priren të bien pak nga preferencat e të kundërtave të tyre.