Health & Beauty

Cilat janë shkaqet që fshihen pas therjes në gjoks?!

Ndonjëherë, ju ndjeni një shpërthim dhimbjeje të padurueshme në gjoks. Mund të jetë e frikshme pasi kjo mund të jetë një simptomë e kushteve kërcënuese për jetën si sulmi në zemër ose arresti kardiak. Megjithatë, dhimbja e gjoksit nuk duhet të lidhet gjithmonë me sëmundjet kardiovaskulare. Ndërsa mund të jetë alarmante dhe të shkaktojë shqetësim të madh, mund të ketë shumë arsye të tjera pse keni pasur atë dhimbje therëse.

Ekspertët shëndetësorë rekomandojnë që të shkoni në urgjencë nëse dhimbja vazhdon për më shumë se pesë minuta. Simptomat e dhimbjes së gjoksit mund të shoqërojnë çështje serioze si:

 1. Mungesa e frymëmarrjes
 2. Djersitje te ftohta
 3. Ndjenja e të vjellave
 4. Lodhja
 5. Marrje mendësh
 6. Dhimbje në krahë, shpinë, nofulla

Këtu janë disa probleme të tjera mjekësore me të cilat mund të përballeni në gjoks, të cilat mund të mos jenë sulm në zemër:

1. Siklet momental në gjoks

Kur dhimbja shpuese e gjoksit godet papritur pa asnjë kujdes dhe zgjat vetëm një moment, mund të jetë një shqetësim i përkohshëm në gjoks. Sipas ekspertëve të shëndetit, dhimbja mund të jetë pasojë e:

 • Një dëmtimi në brinjë
 • Një muskul i tërhequr Inflamacion në kafazin e kraharorit
 • Fibromialgjia është një gjendje që shkakton dhimbje në muskuj dhe nyje dhe shkakton probleme me kujtesën.
 • Herpes, një sëmundje e ngjashme me linë e dhenve

2. Përcaktoni shqetësimin në gjoks

Dhimbja përshkon gjoksin tuaj dhe lëviz rreth zonës së bashku me pozicione të ndryshme të trupit që ju merrni. Mjekët besojnë se kjo shkaktohet kryesisht nga probleme të mushkërive dhe është më e fokusuar në anën e djathtë të gjoksit. Zakonisht, shkaqet e kësaj lloj dhimbjeje janë:

 1. Pneumonia ose infeksion i mushkërive
 2. Inflamacion i mushkërive
 3. Një mpiksje gjaku në mushkëri
 4. Sulmi i astmës

3. Refluksi i acidit të stomakut

Shumë herë, ju mund të ndjeni një dhimbje të dobët, por të mprehtë që lëviz rreth gjoksit tuaj. Ekspertët shëndetësorë mendojnë se kryesisht, kjo dhimbje mund të jetë për shkak të urthit ose refluksit të acidit, të shkaktuar nga një problem gastrointestinal. Sipas statistikave, të paktën 15 milionë amerikanë përjetojnë urth çdo ditë, të cilat mund të kurohen me ndihmën e disa ushtrimeve të lehta ose një antibiotiku pa recetë.