Celebrities Lifestyle

Daphne Selfe, modelja 94-vjeçare sfidon moshën!

Kur bëhet fjalë për vetë termin, “biznesi i modelimit”, ne mund të imagjinojmë nimfat e reja që zbukurojnë kopertinat e pasarelave dhe revistave të njohura. Dhe nuk është çudi, pasi kufiri tipik i moshës për modelet, në shumicën e agjencive të modelingut, është 16-21 vjeç dhe sa më shumë imazh rinor të krijojë modelja, aq më mirë është për agjencinë.

Supermodelja Daphne Selfe, 94 vjeç, e cila është supermodelja më jetëgjatë në botë, mund të debatojë me të gjitha standardet e moshës të imponuara nga industria e bukurisë, duke dëshmuar se mosha do të thotë vetëm më shumë elegancë dhe sharm.

Modelja më e vjetër profesioniste në botë, Daphne Selfe, e cila mbushi 94 vjet këtë vit, thotë se “nuk del në pension”. Britanike me origjinë, kjo zonjë ka mbi 70 vjet përvojë modelimi.

Ajo ka punuar për shumë marka të njohura, ndër të tilla si Dolce & Gabbana, ka pozuar për artistë të ndryshëm, është shfaqur në televiziom, madje ka shkruar edhe një përkujtim. Një nga ngjarjet më të dashura në jetën e saj ishte përfshirja në listën e nderimeve të Mbretëreshës për Vitin e Ri, madje ajo posedon një Medalje të Perandorisë Britanike.