Auto & Moto

Del në shitje Avenger, automjeti i shumëpritur elektrik i Jeep!

Avenger i ri është makina e parë plotësisht elektrike e Jeep-it dhe tani është në dispozicion për porositje paraprake. Pjesa tjetër do të dalë në treg në qershor të këtij viti, duke përfshirë versionet me motor me djegie. I pozicionuar si i pari nga grupi i makinave të reja elektrike të Jeep-it me katër fuqi (duke përfshirë Wagoneer S të përqendruar në luks dhe Recon i fortë), Avenger EV përballet me SUV të vegjël sikurse Hyundai Kona Electric dhe Kia Niro EV, si dhe rivalët nga kompania mëmë Stellantis në formën e Peugeot e-2008 dhe Vauxhall Mokka Electric. Versioni inaugurues i Edicionit 1 të Avenger fillon me 41 mijë euro, por modelet me benzinë pritet të jenë rreth 34 mijë euro.

Jeep është i njohur për prodhimin e automjeteve të forta me aftësi të jashtëzakonshme off-road, të cilat prodhuesi i automjeteve planifikon t’i sjellë në epokën e re të automjeteve elektrike. Kompania është e ndërtuar mbi katër vlera, lirinë, aventurën, origjinalitetin dhe pasionin.