Botë e Çuditshme Lifestyle

Dielli ashtu siç nuk e keni parë ndonjëherë më parë, këtë “dhuratë” e keni nga fotografi Andrew McCarthy!

Andrew McCarthy është një astrograf (astrolog, fotograf) me bazë në Sakramento, i cili kap imazhe mahnitëse të hapësirës nga oborri i shtëpisë së tij. Ai ka bërë një nga fotografitë më të bukura të diellit ndërkohë që në të kalonte Stacioni Ndërkombëtar Hapësinor (ISS)! Fotografi thotë se ka kapur foton e ISS përballë diellit duke përdorur një teleskop të moderuar.

Një me një filtër drite të bardhë për të kapur detajet e ISS dhe një me një teleskop diellor hidrogjen-alfa për të kapur detajet sipërfaqësore të diellit. Duke përzier imazhet së bashku, unë marr një fotografi të qartë dhe të detajuar.

Në foto, ne mund të shohim detaje spektakolare të nxehtësisë që rrethon yllin më të madh të sistemit diellor. Andrew McCarthy, i cili e përshkruan veten si “thjesht një djalë normal me teleskop”, tha se duhej të kapte rreth 150,000 imazhe të Diellit duke përdorur një teleskop të modifikuar. Më pas ai i kombinoi ato foto për të marrë këtë “detaj të jashtëzakonshëm”.

Ai shkruajti bashkangjitur fotove të postuar në Instagram këto fjalë:

Një vështrim i detajuar i yllit tonë. Kaloni nëpër fotot e tjera që ta shikoni më nga afër.

Andrew gjithashtu shtoi se imazhi është 300 megapiksel.

Imazhi është titulluar “Fire and Fusion” dhe është në dispozicion për 50 dollarë. Fotografi tha se detajet në sipërfaqen diellore tregojnë saktësisht se si dukej Dielli në orën 14:00 të 29 nëntorit, “nga këndvështrimi i oborrit tim”. Ne shpesh e shohim Diellin vetëm si një top të madh zjarri. Por ka më shumë enigmë në të se ndoshta çdo objekt tjetër qiellor. Për konsideratë, është një burim jete në Tokë dhe pa të, do të ketë errësirë. Ndoshta kjo është arsyeja.

Dielli tërheq kaq shumë interes dhe gjeneron kuriozitet. Astronomët përpiqen të mbajnë një skedë për gjithçka që ndodh brenda ose rreth tij, pasi edhe një ngjarje e vogël mund të shkaktojë pasoja spektakolare për ne në Tokë. Dhe tashmë edhe fotografë amatorë dhe të trajnuar kanë bashkuar forcat.