Love & Sex Sex

Disa arsye pse kafja mund të jetë e mirë për seksin

Elementi që e bën dikë të mirë në shtrat ndryshon shumë në varësi të asaj se kush pyetet. Një dashnor që është i durueshëm dhe i sjellshëm mund të jetë i mahnitshëm për ju dhe i mërzitshëm për gruan tjetër, pasi gjithçka është çështje perspektive.

Seksi perfekt është një aftësi që mësohet, kërkon komunikim dhe praktikë. Ajo gjithashtu ka nevojë për një farë mase energjie dhe qëndrueshmërie. Për ata që kërkojnë një përfitim shtesë afrodiziak, përzierja e kafesë dhe seksit mund të bëjë dallimin midis seksit të mirë dhe të përsosur.

Ka disa arsye shkencore pse kafeja mund të jetë e mirë për seksin

Kafeja rrit libidon e femrave

Një studim i vitit 2010 i kryer në Universitetin e Teksasit shikoi se si kafeina mund të ndikojë në nivelin e zgjimit të një gruaje. Në studim, zgjimi fizik i grave u mat para dhe pas konsumimit të kafeinës. Studiuesit kanë zbuluar se për shkak se kafeina ka veti stimuluese që shkaktojnë rritje të rrahjeve të zemrës dhe presionit të gjakut, konsumimi i kafeinës gjithashtu mund ta bëjë më të lehtë stimulimin e organeve gjenitale, domethënë në përgjithësi t’ju acarojë.

Kafeja mund të reduktojë stresin

“Për shkak se stresi nuk është i mirë, është e vështirë të lirohesh dhe të shijosh plotësisht seksin”, tha këshilltarja e seksit Satori Madrone për Bustle. “Stresi ka një potencial të madh për të ndikuar në dëshirën seksuale dhe shëndetin seksual në tërësi. “Trajtimi i niveleve të stresit mund të sjellë ndryshime pozitive për ata që kërkojnë seks më të kënaqshëm”.

Kafeja mund të jetë një opsion për reduktimin e stresit. Ka prova të forta që marrja e kafeinës mund të lehtësojë efektet negative të stresit kronik, të paktën kur konsumohet në moderim. Një studim i vitit 2015 zbuloi se mund të ketë ende një lidhje midis konsumit të kafeinës dhe rezistencës ndaj depresionit dhe humbjes së kujtesës.

Kafeja ul rrezikun e depresionit

Njerëzit me depresion mund të luftojnë për të pasur dëshirë seksuale dhe të ndihen të kënaqur. Një studim i vitit 2018 zbuloi një lidhje të rëndësishme midis depresionit, mosfunksionimit seksual dhe keqkuptimeve rreth seksit. Por lajmi i mirë është se studimet kanë treguar se ata që pinë kafe janë më të lumtur se ata që nuk pinë kafe. Ndërsa burimet e tjera të kafeinës, të tilla si pijet joalkoolike ose kafeja tepër e ëmbël, lidhen me një rrezik më të lartë të depresionit, një filxhan kafe e thjeshtë ka një rrezik më të ulët.