Lifestyle

Doni t’i bini dikujt në sy?! Kujdes, nuk duhet të bëni këto gabime!

Ju dëshironi që të tjerët të kujtojnë kohët që kanë ndarë me ju?! Por nuk ka nevojë të stresoni veten për t’i bërë përshtypje askujt. Ka të bëjë me lejimin e gjërave që rrjedhin natyrshëm, duke lejuar që personaliteti juaj të shkëlqejë. Shpeshherë, megjithatë, njerëzit përpiqen shumë për t’i bërë përshtypje të tjerëve. Më poshtë keni tre gabimet që bëni në përpjekje për të rënë në sy.

1. Luajtja e rolit të një komediani të rremë

Humori ndërton dhe ruan miqësi të shëndetshme dhe përfitimet e tij shtrihen përtej bisedave në jetën reale. Kjo është arsyeja pse shumë janë të etur për të treguar anën e tyre të zgjuar. Por kjo mund të ngatërrohet me shaka të pazakonta që bien poshtë. Njerëzit mund ta ndiejnë atë kur përpiqeni shumë të dukeni qesharak. Kjo nuk është përshtypja që dëshironi të lini me këdo.

2. Të qeshni shumë me çdo gjysmë shaka

Disa komente, në rregull, gjysmë shaka, nuk duhet të nxjerrin më shumë se një buzëqeshje të butë. Edhe personi që i thotë ata nuk pret më shumë se kaq. Por shpesh dëgjoni njerëz që qeshin me zemër me shaka të mërzitshme, madje edhe komente të zakonshme që nuk synohen si shaka, vetëm për të kënaqur një mik që i bëri ato.

3. Të qenit shumë i këndshëm

Mirësia është një virtyt që ia vlen të kultivohet. Por kur e teproni, njerëzit vënë në dyshim qëllimet tuaja, duke pyetur veten nëse keni një motiv të fshehtë në mendje. Nuk ka rregulla të forta dhe të shpejta se sa mirësia është shumë. Por dhënia e miratimit tuaj çdo herë (në mënyrë që të mos dukeni keq) dhe falja një mijë herë për secilën fjalë që shqiptoni gabim mund të jetë shumë.