Food & Drink Health & Beauty Lifestyle Vitality Vibes | News

Dr.Skënder Brataj zbulon risitë që priten të ndodhin në Qendrën Kombëtare të Urgjencës Mjekësore!

“Vitality Vibes” është një emision që ka për qëllim informacionin mjekësor për dëgjuesit në lidhje me simptomat e para të disa sëmundjeve dhe kurimin e tyre. Mënyra e rrëfimit të pacientëve sesi nisin simptomat e para në formën e rrëfimeve, vizitat tek mjeku, rrëfimet e mjekëve për dyshimet e tyre në lidhje me diagnozën e saktë, vendosja e saktë e diagnozës dhe fillimi i kurimit. Bashkëpunim me mjekë të njohur dhe personazhe të njohur të cilët kanë pasur eksperienca sëmundjesh. Ky emision ka si synim informimin e publikut mbi të rejat në fushën e mjekësisë, kërkimet, teknologjitë e reja dhe gjithçka tjetër.

I ftuar në episodin e kësaj radhe ka qenë Dr.Skënder Brataj. Ai është Drejtor i Përgjithshëm i Qendrës Kombëtare të Urgjencës Mjekësore. Kohët e fundit janë shpërndarë disa foto në Instagram të Urgjencës Kombëtare me disa motorë. Është kjo një risi për këtë institucion? Ja si përgjigjet ai:

Është një risi, sepse fatmirësisht ne i kemi blerë, i kemi kompletuar dhe i kemi gati për shërbim. Është vetëm plani i përdorimit ku dhe i plotësimit të personelit. Të personelit, sepse motori ka nevojë për patentë. Por fatmirësisht, i kemi marrë me tre rrota që janë më të thjeshta për tu menaxhuar. Janë më të thjeshtë për tu lënë, me një buton qëndron. Nuk ka nevojë për këmbalecin siç e kanë zakonisht motorat, por që është një risi. Kanë qenë në standardet që kur kam ardhur dhe janë caktuar të gjitha llojet e mjeteve. Janë caktuar protokollet, mirëorganizimi, figurat profesionale, kurrikulat e tyre, pajisjet mjekësore, që të gjitha këto bashkë i bën edhe trajnimi. Kështu që edhe ambulancat se ju kujtohet si ka qenë gjendja e ambulancave. 

Por çfarë kanë ndryshe këto motomjete nga ato që kanë qenë më parë?

Është një mjet i avancuar i dhënies së ndihmës së shpejtë. Që do të thotë kryesisht për kodet e kuqe. Aty ku rrezikohet jeta, sepse janë llogaritur që të kenë gjërat më të domosdoshme përveç se barrelës kuptohet që të transportohet pacienti.