Bota Health & Beauty Lifestyle

Duket sikur të gjithë kanë Covid-19! Ja pse kjo valë është ndoshta më e keqe sesa sugjerojnë të dhënat zyrtare!

Covid-19 sigurisht që nuk bëri pushime këtë verë. Nivelet e virusit në SHBA dhe në botë kanë qenë në rritje prej javësh, por është e vështirë të dihet saktësisht se sa gjerësisht po përhapet. Të dhënat federale sugjerojnë se rritjet aktuale kanë qëndruar shumë poshtë niveleve të mëparshme dhe rritjeve të dukshme. Por duke gjykuar, mund të duket sikur të gjithë e njohin dikë që është i sëmurë me Covid-19 tani.

Një organizatë jofitimprurëse e fokusuar në shëndetin kur kërkoi koment për këtë histori i tha CNN:

Ne kemi disa njerëz të sëmurë me Covid, për fat të keq.

Përqindjet e sëmundjeve të rënda mund të qëndrojnë në nivele relativisht të ulëta, por ekspertët pajtohen se ka ndoshta më shumë infeksione sesa mund të kapin sistemet aktuale të mbikëqyrjes.

Ka më shumë transmetime atje se sa tregojnë të dhënat e mbikëqyrjes. Dhe ne duhet t’i kushtojmë vëmendje, sepse kemi filluar të shohim një rritje.