Lifestyle

E keni pyetur ndonjëherë veten se çfarë duhet të veshë nëna e nuses në një dasmë?!

Nëna e nuses luan një rol të rëndësishëm në një festë dasme. Ajo jo vetëm që mund të ndihmojë në ekzekutimin e disa detajeve dhe të veprojë si një person i rëndësishëm për anëtarët e familjes dhe të ftuarit, ajo do të jetë një person i rëndësishëm gjatë gjithë procesit të planifikimit.

Por nga të gjitha detyrat e nënës së nuses, një nga më të rëndësishmet është zgjedhja e veshjes së saj ditën e dasmës. Etiketa e veshjes së nënës së nuses mund të jetë konfuze në fillim, veçanërisht pasi është e ndryshme për çdo martesë. Në përgjithësi, megjithatë, nëna e nuses inkurajohet të veshë diçka që ajo dhe vajza e saj e duan. Këtu, ne u përgjigjemi pyetjeve më të zakonshme të veshjes së nënës së nuses.

Etiketa e veshjes së nënës së nuses po zhvillohet vazhdimisht. Në të kaluarën, fustanet e nënës së nuses kishin një reputacion për të qenë tepër konservator, por kjo nuk ndodh më. Nënat inkurajohen të veshin një veshje që e duan (me miratimin e nuses, sigurisht). Fustanet elegante të mbrëmjes, fustanet e gjata dhe jumpsuits të strukturuar janë të gjitha opsione të shkëlqyera për nënën e nuses.

Ka disa faktorë që mund të ndikojnë në veshjen e nënës së nuses. Së pari dhe më kryesorja, sezonaliteti do të ndihmojë në diktimin e stilit të veshjes që zgjedh nëna. Për shembull, nëna e nuses mund të mos dëshirojë të veshë një fund të gjatë e të rëndë ose mëngë dantelle në mes të verës dhe mund të preferojë të mbulohet me një mbështjellës ose shall për një martesë dimërore. Ashtu si me fustanin e nusërisë dhe fustanet e nuses, veshja e nënës së nuses duhet të jetë e përshtatshme për sezonin.

Vendi i dasmës mund të ndihmojë gjithashtu në përcaktimin se çfarë vesh nëna e nuses. Një ambient formal kërkon një veshje më klasike, ndërsa një look casual është i përshtatshëm për festime të qeta. Merrni frymëzim nga fustani i nuses, pasi ai mund të ndikojë në atë se çfarë duhet të veshë nëna e nuses.