Celebrities Gossip Showbiz

Ed Sheeran po përballet me çështje ligjore për këngën “Shape Of You”!

Ed Sheeran është urdhëruar të zbulojë saktësisht se kë ndjek në internet, pasi ka një argument ligjor mbi këngën e tij të suksesshme “Shape Of You”. Këngëtari 30-vjeçar është përfshirë në një luftë ligjore me muzikantët rivalë Sami Chokri dhe Ross O’Donoghue, të cilët argumentojnë se kënga e tij në krye të listës së vitit 2017 hoqi elementët e këngës së tyre të vitit 2015 “Oh Why”.

“Shape Of You” ishte një hit botëror që kryeson listat në mbi 30 vende dhe është kënga më e shitur e 2017-ës në Mbretërinë e Bashkuar, dhe kënga më e transmetuar në historinë e Spotify. Mosmarrëveshja për të drejtat e autorit që rrethon këngën do të sjellë kosto ligjore prej 3 milionë paund, me Gjykatën e Lartë që dëgjon faktet nga të gjitha palët e përfshira.

The Sun pretendon se Ed është urdhëruar të zbulojë të gjitha regjistrimet dhe shënimet në lidhje me këngën, duke përfshirë çdo gjë nga telefoni, tableti, laptopi ose studiot e tij. Gjykata e Lartë kërkon të dihet nëse Ed ndjek dikë të përmendur në argumentin e Chokri-t. Vetë këngëtari ka këmbëngulur se nuk e ka dëgjuar kurrë këngën “Oh Why” dhe avokatët e tij po argumentojnë se akuzat e bëra kundër tij po dëmtojnë reputacionin e tij.

Ed shkroi këngën me producentin britanik Steve Mac dhe muzikantin e “Snow Patrol”, Johnny McDaid. Ed dhe bashkë-shkrimtarët e tij filluan procedurat ligjore në maj të vitit 2018 për t’i kërkuar Gjykatës së Lartë të deklaronte se ata nuk kishin shkelur të drejtat e autorit të zotëruara nga Chokri dhe O’Donoghue.