Design

Edhe inovatore edhe e rrezikshme, zdrukthëtarët francezë sjellin “malin” në tavolina!

Dy zdrukthëtarë francezë, Benoit Vauthier dhe Manu Lerendu janë bërë të njohur në rrjet, pasi realizojnë mobilie të veçanta ku përfshijnë edhe gdhendjen në dru. Zakonisht ato gdhendin ‘male’ në tavolina, komodina apo mobilie të tjera, të cilat shpesh i zbukurojnë edhe me rezinë. Për shkak se malet i realizojnë shumë të thepisur, në rrjet kanë shpërthyer komentet për rrezikshmërinë e mobilieve.

Ne jemi Benoît Vauthier dhe Manu Lerendu, gdhendës drurësh francezë me qendër në La Petite Raon (Vosges). U takuam shtatë vjet më parë në bankat e shkollës në Institutin Québécois d’ébénisterie në Kanada. Pasioni ynë i përbashkët për krijimin bashkëkohor na shtyu të bashkëpunonim së bashku në konkurse. Që atëherë, ne kemi vazhduar të zhvillojmë një nënshkrim unik që ndërthur artin, dizajnin dhe njohuritë. Të admiruar përballë fuqisë dhe poezisë së hapësirave të mëdha malore apo detare, ne e marrim frymëzimin tonë prej tyre për të zhvilluar mobilje me linja të pastra që të ftojnë për t’u çlodhur. Zejtarë të artizanatit të shkëlqyer, ne i formojmë projektet dhe skulpturat tona tërësisht me dorë. Ne përdorim vetëm dru vendase, të përzgjedhura nga sharrat përreth.