Bota Tech

Elon Musk merr tatëpjetën, 92 miliardë dollarë minus që nga marrja e Twitter!

Elon Musk thuhet se ka humbur rreth 92 miliardë dollarë të pasurisë së tij pas marrjes së tij në Twitter.

Bloomberg raportoi se aksionet e sipërmarrjes tjetër të biznesit të Elon, Tesla Inc, e cila përbën pjesën më të madhe të pasurisë së tij, po tregtoheshin deri në 186.75 dollarë të martën, me rënien me sa duket për shkak të investitorëve në kompaninë e makinave elektrike duke ngritur shqetësime mbi 44 miliardë dollarët e sipërmarrësit mbi marrëveshjen e blerjes së Twitter.

Elon, 51-vjeç, tani thuhet se ka vlerë 177 miliardë dollarë, me pasurinë e tij që arriti kulmin në 2021 në 340 miliardë dollarë, kur aksionet e Teslës ishin me një çmim rekord prej 410 dollarësh.

Miliarderi është nën kritika pasi ai është paditur nga shumë punonjës të Twitter për gjoja kryerjen e një pushimi masiv në kundërshtim me Aktin e Njoftimit për Rregullimin dhe Rikualifikimin e Punëtorëve, i cili kërkon që punëdhënësit të japin njoftim të paktën 60 ditë përpara shkarkimit.