A Live Night Celebrities Gossip

Eugent Bushpepa kritikon artistët e rinj: “Tregu shqiptar ka pafund tekste të shëmtuara!”

‘A Live Night’ padyshim që përgjatë gjithë javëve të fundit ka sjellë për ju intervistat më unike dhe muzikën ‘live’ më të mirë nga artistët më në zë dhe të talentuar të showbiz-it tonë. Këtë të shtunë, Eugent Bushpepa ka rrëfyer gjithë jetën e tij, duke nisur nga fëmijëria, sakrificat që ka bërë për t’ju futur botës së artit, jeta personale, fama dhe shumë të tjera.

Si një artist me A të madhe padyshim që Eugenti di më së miri se çfarë i mungon tregut tonë muzikor dhe për këngëtarin i gjithë problemi qëndron te tekstet.

Mangësia më e madhe e tregut muzikor veçanërisht në Shqipëri janë tekstet e mirëfillta. Sipas meje nuk ka muzikë të shëmtuar, tekste të shëmtuara ka pafund tregu shqiptar të them të drejtën. Nuk po flas që të jenë vetëm tekste filozofike sepse normalisht tekstet duhet të jenë edhe realiste. Duhet që teksti të përcjellë një ndjenjë. Edhe dhuna mund të jetë ndjenjë edhe rebelizmi mund të jetë ndjenjë, po jo ta reklamojnë diçka të tillë. Mos ta reklamojnë dhunën, të flasin kundër dhunës, të flasin për dashurinë. Tekstet shqiptare kohëve të fundit janë goxha të dhunshme dhe nuk po flas për fjalët e pista se gjithë bota i ka, po përdoren bukur ndërsa në Shqipëri përdoren shabllon, nuk ka një fije logjike brenda teksteve të tanishme shqiptare për mendimin tim. Unë kam zgjedhur që të bëj muzikën e cila me të vërtetë më buron nga shpirti, nuk do arrija dot kurrë që të komercializoja muzikën time për arsye përfitimesh vetjake, monetare ose fame e të tjerë, sepse nuk bëj dot kompromis me artin tim dhe për fat të mirë që e kam këtë gjë brenda vetes.