Bota Tech

Facebook do të ndryshojë emrin?! Ja planet e Mark Zuckerberg!

Së fundmi mësohet se gjiganti i rrjetit social, Facebook po planifikon të ndryshojë emrin. Lajmin e ka bërë të ditur një burim nga “The Verge”, sipas të cilit thuhet se ndryshimi i emrit do të shpallet javën e ardhshme.

Sipas medieve të huaja, shefi ekzekutiv i Facebook, Mark Zuckerberg, po planifikon të flasë për ndryshimin e emrit në konferencën vjetore të kompanisë, Connect, më 28 tetor, por mund të zbulohet edhe më shpejt. Sidoqoftë, vetë Facebook tha se nuk preferon të komentojë rreth kësaj çështjeje.

Lajmi vjen në një kohë kur kompania po përballet me një monitorim nga qeveria amerikane mbi praktikat e saj të biznesit. Ky raport ka të ngjarë që të pozicionojë aplikacionin kryesor të Zuckerberg si një nga shumë produktet në një kompani mëmë që mbikëqyr rrjetet si Instagram dhe Whatsapp.

Gjiganti i mediave sociale Facebook ka njoftuar së fundmi planet për të punësuar 10.000 njerëz në Evropë gjatë pesë viteve të ardhshme, si pjesë e planeve ambicioze për të zhvilluar një rrjet të hapësirave të reja në internet që po i quan “metaverse”. Në vend që të jetë një tjetër platformë e mediave sociale me prurje të pafundme postimesh dhe reklamash, planet e Facebook vënë theksin në përvojat virtuale që e bëjnë internetin një vend ku jo vetëm të shikoni dhe klikoni mbi gjërat, por ku ne gjithashtu ndihemi “të zhytur fizikisht”.

Rikujtojmë se, Facebook do të paguajë deri në 14.25 milionë dollarë gjobë për të zgjidhur pretendimet e ngritura nga qeveria federale se kompania kishte diskriminuar punonjësit amerikanë.  Departamenti i Drejtësisë paditi kompaninë në dhjetor, duke argumentuar se rrjeti social kishte refuzuar të “rekrutonte, merrte në konsideratë ose punësonte” amerikanë të kualifikuar për më shumë se 2,000 pozicione.

Në vend të kësaj, prokurorët akuzuan kompaninë se ua dha ato punë punëtorëve të huaj që kishin viza pune. Kompania gjithashtu zgjidhi veçmas shqetësimet e ngritura nga Departamenti i Punës. Marrëveshja me Departamentin e Drejtësisë përfshinte pagesa prej 4.75 milionë dollarë për qeverinë dhe deri në 9.5 milionë dollarë për “viktimat e pranueshme të diskriminimit të pretenduar të Facebook”, sipas një njoftimi për shtyp. Një zëdhënës i Facebook nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment mbi vendbanimet.