Lifestyle Love & Sex Travel

Fotot më ekstreme të dasmës mbi trenin më të rrezikshëm në botë, ju njohim me çiftin guximtar!

Një çift blogerësh i mahnitën të gjithë pasi realizuan një set fotografik të dasmës së tyre mbi trenin më të rrezikshëm në botë që kalon përmes Shkretëtirës së Saharasë. 35-vjeçari Kristijan Ilicic dhe gruaja e tij 29-vjeçare Andrea Trgocevic, të dy nga Kroacia, realizuan fotot më ekstreme të dasmës teksa ndodheshin në Mauritani, në Afrikën veriperëndimore.

Ata dëshironin që muaji i mjaltit të ishte unik dhe për këtë u ngjitën në trenin më të rëndë dhe më të gjatë në botë, për të realizuar me të një udhëtim 20-orësh në kushte ekstreme atmosferike. Duke komentuar këtë përvojë tepër të veçantë me “Mail Online”, Ilicic tha:

U martuam dhe donim që muaji i mjaltit të ishte ndryshe, diçka që do ta mbanim mend për gjithë jetën tonë, jo një gjë e zakontë me rërë të bardhë, det të kaltër e palma. Kam vizituar deri tani 150 shtete dhe kemi parë plazhe plot. Këtë herë donim diçka krejtësisht ndryshe dhe e gjetëm në Mauritani.

Treni i Shkretëtirës transporton hekur çdo ditë nga minierat e hekurit në Zouerat, në qytetin port Nouadhibou në Atlantik. Në disa raste trenit i bashkohen edhe vagonë për udhëtare, por në shumicën e rasteve njerëzit zgjedhin të ngjiten mbi vagonët me mallra, për të mos paguar biletën, ku nuk mungojnë edhe rrëzimet.

Kushtet e motit ndryshojnë ekstrem, nga 45 gradë celsius ditën, në nën 0 gradë celsius natën. Ilicic vijoi duke thënë se”

Janë gati 200 vagonë që mbajnë vetëm hekur, kështu që njerëzit ngjiten mbi to për udhëtimin që zgjat 700 kilometra. Nata ishte pjesa më e vështirë për shkak të temperaturave.

Megjithatë, dy blogerët thanë se vetëm treni ishte pjesa më e vështirë e udhëtimit, pasi Mauritiania ishte një thesar i pazbuluar për ta sa i përket turizmit.