Botë e Çuditshme

Fqinji i bërtiti djalit të saj për vizatimet e tij, postimi i nënës do t’ju habisë!

Një nënë u tmerrua kur një fqinj i ri u zhvendos në zonë dhe filloi të kërcënonte djalin e saj. Ajo postoi në Mumsnet për të shpjeguar se po jetonte në një komunitet të bukur ku të gjithë i njohin të gjithë, familjet, çiftet dhe të moshuarit. Ajo shkroi:

Fëmijët tanë janë me natyrë të mirë, të kujdesshëm dhe të sjellshëm. Ata luajnë jashtë së bashku dhe të gjithë fqinjët janë mësuar me ta dhe duan të shohin vizatimet e tyre me shkumës, veçanërisht gjatë karantinës. Që atëherë kemi pasur një fqinj të ri. Në takimin e parë ai ndezi motorin dhe shpejtoi duke shkuar shumë pranë djalit tim që vizatonte me shkumës.

Djali im ishte pak i shtangur. Më pas fqinji shkoi drejt tij duke e parë si një kriminel i mitur. Unë e shikova me vetulla të ngritura dhe fqinji filloi të më bërtasë se shkumësat janë të neveritshme dhe ai është i mërzitur duke i parë ato kur ai vjen në shtëpi dhe ne nuk duhet të luajmë jashtë dhe në park. Ai ishte shumë agresiv. Unë sugjerova se duhet të jetë më tolerant pasi ne jemi një komunitet i larmishëm me familje dhe ata pa fëmijë i kanë shijuar gjithmonë vizatimet e tyre.

Ai tha se nuk kemi respekt dhe do të ankohet për ne. Djali im është autik dhe shumë i butë dhe i sjellshëm, por tani është shumë i frikësuar për të dalë jashtë. Ndjej se agresiviteti dhe qasja e fqinjit ishte shumë më e neveritshme se vizatimi i fëmijëve me shkumës. Djali im është i njohur për vizatimet e tij të mahnitshme dhe është inkurajuar si pjesë e terapisë së tij të lojës, kështu që ishte shumë konfuze që dikush t’i referohej artit si të neveritshëm.