Celebrities Gossip

Futet fshehurazi në dhomën e gjumit të Mbretëreshës, piktori rrëfen kujtimet e tij!

Në një mëngjes të ndritshëm vere në vitin 1982, Michael Fagan u ngjit në një mur 14 metra të mbuluar me tela me gjemba, ngjiti një tub kullimi, u ngjit përmes një dritareje të hapur dhe u end në dhomën e gjumit të Mbretëreshës ndërsa ajo flinte. Ndërhyrja e famshme në Pallatin Buckingham ishte shkelja më e madhe e sigurisë mbretërore të shekullit të 20-të dhe nuk ishte as depërtimi i tij i parë.

Fagan kishte hyrë në Pallat një muaj më parë në të njëjtën mënyrë, duke tmerruar një shërbëtore dhe duke u endur duke ngrënë djathë dhe duke pirë gjysmë shishe verë të lirë. I dëshpëruar për të gjetur një tualet, Fagan vendosi për një kosh të etiketuar “ushqim korgi” dhe urinoi në të. Alarmet u ndezën, por policia supozoi se ata thjesht ishin thyer dhe i fiku dhe askush nuk i besoi shërbëtores kur ajo u përpoq t’i paralajmëronte.

Herën e dytë, policia mbylli sërish alarmin, duke besuar se ishte i gabuar. Piktori dhe dekoruesi Fagan kaloi këmbëzbathur nëpër korridoret e Pallatit, dyert e firmave “Charles” dhe “Diana” dhe disa dhurata, duke përfshirë pelush dhe filxhanë që i ishin dhuruar princit 2-javor të atëhershëm William. Ai shkatërroi aksidentalisht një tavëll xhami dhe preu dorën, dhe ai ende mbante një copë xhami kur hyri në dhomën e gjumit të mbretëreshës, gjë që duhet ta ketë bërë ndërhyrjen e tij edhe më befasuese.

Raportet fillestare thanë se Fagan u ul në fund të shtratit të Mbretëreshës Elizabeth dhe ajo foli me të me qetësi në një përpjekje për ta penguar ndërsa ajo thërriste ndihmë. Por në vitin 2012 ai pranoi se nuk ishte kështu. Në vend të kësaj, kur ai tërhoqi perden e shtratit të saj, ajo u hodh menjëherë dhe thirri sigurimin.

Isha më i frikësuar se kurrë në jetën time.