Travel

Gjëja më e keqe që bëni kur hipni në aeroplan, sipas stjuardesave!

Një stjuard ka zbuluar gjërat më të këqija që bëjnë pasagjerët kur hipin në aeroplan. Jay Roberts ka punuar më parë si stjuard i lartë për kompaninë “Emirates”. Ai pyeti në faqen e tij në Facebook, A Fly Guy’s Crew Network se cilat janë disa nga gjërat më të këqija që bëjnë udhëtarët në aeroplan. Ai tha për MailOnline:

Gjëja kryesore që një pasagjer mund të bëjë për të filluar me këmbën e gabuar është të shmangë kontaktin me sy ose të injorojë një përshëndetje bazë kur i them përshëndetje. Përveç të qenit i vrazhdë, ai nuk respekton rolin e ekuipazhit si profesionistë të sigurisë. Nëse ai aeroplan është në zjarr dhe duhet të evakuohet, unë do të rrezikoj jetën time dhe do të qëndroj prapa për t’u siguruar që të zbresësh i sigurt. Ose nëse sëmuresh, do të jem pranë teje, duke bërë gjithçka që mundem. për të shpëtuar jetën tuaj dhe ju nuk mund ta pranoni që unë jam duke qëndruar këtu duke ju përshëndetur?

Një tjetër stjuardesë zbuloi se ata e urrejnë kur pasagjerët kërkojnë ujë gjatë hipjes. Ata shpjeguan:

Përfundimisht  nuk na duket e lezetshme, kur na ndalon nga ajo që po bëjmë për të çarë vulat e ujit dhe gotat për një gotë të vetme ujë.

Sarah Goodwin, një anëtare e ekuipazhit të kabinës për “Virgin Australia”, gjithashtu shpjegoi se pse ekuipazhi dëshiron të kontrollojë lejen tuaj kur hipni. Stjuardesa shprehet:

Ne në fakt po kërkojmë destinacionin, numrin tuaj të fluturimit dhe datën.

Pavarësisht se pasagjerët shqetësohen për vendet e tyre, Sarah po sigurohet që askush të mos përfundojë në destinacionin e gabuar në anën tjetër. Ajo shton:

Po, dhe njerëzit mendojnë se nuk mund të ndodhë, por patjetër që ndodh.

Ish-stjuardesa Carrie tha për The Sun Online:

Kur pasagjerët po hipin, ju po i vlerësoni ata dhe po shihni nëse janë një persona të aftë për udhëtime.  Në derë, ndërsa përshëndes pasagjerët dhe kontrolloj kartën e tyre të imbarkimit, do të bëja një vlerësim shumë të shpejtë për të parë nëse ata ishin mirë, koherent, mund të më kuptonin dhe dukeshin në formë dhe të shëndetshme.