Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Botë e Çuditshme Health & Beauty

Gjeni gjithnjë pretekst se nuk keni moshën për t’u stërvitur?! Kjo 74-vjeçare ju vërteton të kundërtën!

Nëse vizitoni faqen e Joan në rrjetin social Instagram, do të shihni se motoja e saj është:

Nëse unë mund ta bëj atë, edhe ti mund ta bësh.

Dhe kjo është shumë e vërtetë nëse imagjinoni se ajo e filloi procesin e saj të rënies në peshë kur ishte 70-vjeç, kur pa se shëndeti i saj po përkeqësohej. Ajo kishte nevojë për një ndryshim të dëshpëruar, pasi vuante nga artriti. Kështu që, ajo zgjodhi të investojë në shëndetin e saj fizik dhe mendor.

Vajza e saj Michelle e motivoi atë të fillonte të synonte drejt një jete të shëndetshme.

Joan e dinte shumë mirë që nëse ajo nuk do të ndryshonte stilin e saj të jetesës, mjeku do të shtonte ilaçet e saj. Michelle iu afrua Joan me lot dhe i tha asaj se nëse nuk do të bënte diçka do të përfundonte në një azil. Joan filloi të merrte pjesë në një grup grash të cilat donin të ndryshonin zakonet e tyre.

Ndërsa koha kalonte, performanca e saj në palestër po bëhej më e mirë dhe kilet kishin filluar të binin. Në më pak se 4 vjet, Joan humbi pothuajse 20 kile dhe ka arritur peshën e saj të synuar.

Tani për tani qëllimi im është të ushtrohem në palestër dhe të qëndroj në përputhje me zakonet që kam krijuar që nga fillimi i këtij transformimi.

Kishte raste që ajo donte të hiqte dorë.

Nuk doja të kthehesha më te jeta e pashëndetshme që bëja. Unë gjithashtu e dija që nëse nuk do të qëndroja në këtë mënyrë jetese do të rrezikoja shëndetin tim. Nuk doja të përfundoja në një spital ose në një azil.

Tani, ajo ka arritur në një stad ku ndihet si një person tjetër. Ajo është më e sigurt duke bërë stërvitjen e saj në palestër dhe ka një kuptim të thellë të krijimit të vakteve të shëndetshëm dhe të ekuilibruara. Ajo tani është duke ngrënë 5 vakte në ditë, duke marrë suplemente dhe duke u stërvitur 5 ditë në javë. 2 ditët e saj të pushimit janë kushtuar relaksimit dhe kalimit të kohës me familjen e saj.

Të mësosh se si të punosh me teknologjinë nuk ishte e lehtë.

Vajza ime ishte ajo që më hapi një Instagram si një mënyrë që unë të lidhem me të tjerët. Ndërsa fillova të postoja për historinë time, gjithnjë e më shumë njerëz filluan të më ndiqnin.

Tani, asaj thjesht i pëlqen të lidhet me gra dhe burra të tjerë që përpiqen të heqin qafe zakonet e tyre të këqija. Ajo ka mësuar aq shumë nga ‘udhëtimi’ i saj, saqë të ndihmosh të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë është shumë domethënëse për të. Ajo dëshiron që të gjithë ta dinë se një udhëtim si i saji nuk do të jetë i lehtë, por dëshiron t’u japë njerëzve besimin për të filluar.

Këshilla e saj është të qëndroni në planin tuaj dhe mos u dorëzoni.

Transformimi është i vështirë, por ja vlen. Nëse sapo keni filluar, bëni atë që mundeni. Ju mund të jeni në gjendje të ecni vetëm 3 hapa dhe kjo është në rregull. Filloni me ecjen e rregullt derisa të mund të bëni pak më shumë. 

Vajza e saj Michelle, e cila e trajnoi atë, thotë se është jetësore që njerëzit që duan të transformojnë jetën e tyre të ndryshojnë mënyrën e të menduarit. Është forca mendore që do t’u japë atyre shtytjen për të cilën duhet të bëjnë më mirë dhe të mos kenë më frikë nga ndryshimi.