Celebrities Gossip Lifestyle

Gratë e famshme të showbiz-it që “luftuan” prej vitesh me vetëvlerësimin e ulët!

Të gjithë ndihen të pasigurt, nga njerëzit e zakonshëm e deri te ikonat e famshme. Të mos ndiheni mjaft mirë mund t’ju bëjë të ndiheni të shqetësuar për gjërat e përditshme, siç janë qëllimet dhe marrëdhëniet tuaja me njerëzit e tjerë. Shumë do të pajtohen se pasiguritë janë pjesë e jetës sonë të përditshme, por e rëndësishme është se si i kapërcejmë ato.

Është thelbësore të sfidoni mendimet tuaja negative, të pranoni rëniet tuaja dhe të reflektoni mbi anët e mira të jetës për të mposhtur vetëvlerësimin tuaj të ulët. Ne po ndajmë me ju një listë të të famshmeve gra që luftuan disa pasiguri dhe do ju tregojmë se si ato na frymëzojnë t’i qëndrojmë besnikë vete sonë

1. Naomi Campbell

Duke u rritur, Naomi Campbell nuk u ndje kurrë e sigurt në lëkurën e saj. Ajo shpesh ngacmohej, njerëzit e thërrisnin me pseudonime të ndryshme dhe andihej e pamjaftueshme. Edhe Campbell, do të ndjente nevojën për të mbuluar trupin e saj për shkak të pasigurive. Campbell beson se duhet kohë për të pranuar trupin tuaj dhe se ky proces vjen me moshën. Ajo pretendon se është e rëndësishme të mos e marrësh trupin si të mirëqenë dhe të stërvitesh është çelësi për të pasur një mentalitet të mirë.

2. Emma Roberts

Emma Roberts pretendon se është e pasigurt për 2 gjëra: ngjyrën e zbehtë dhe gjatësinë e saj. Ajo është tallur nga njerëzit për ngjyrën e saj gjatë gjithë jetës, gjë që e bëri atë të zhvillonte komplekse. Megjithatë, pasiguria e saj për gjatësinë vinte nga brenda, pasi ajo gjithmonë është ndjerë si shumë e shkurtër. Roberts beson se është thelbësore të kesh mendimin tënd në vend që të dëgjosh se çfarë thonë të tjerët për ty.

Sa më shumë të rritemi, aq më shumë e lejojmë këtë, por kurrë nuk duhet të harrojmë se sa e rëndësishme është të gjejmë vetëvlerësimin që kishim si fëmijë.

3. Kim Kardashian

Shumica prej nesh fshehin pasiguritë tona pas grimit ose veshjeve, si Kim Kardashian, por nuk mund të mos ndihemi ende dyshues për veten brenda. Kim u rrit në një epokë ku ishte bukur të ishe e gjatë dhe e dobët dhe ajo nuk ishte e kënaqur me format e saj të famshme. Ajo u diagnostikua gjithashtu me probleme autoimune, ku zhvilloi ndjenja depresioni. Babai i Kardashian kishte një ndikim të madh në besimin e saj. Ai i shkroi asaj një letër të gjatë kur ajo ishte në shkollë të mesme, duke i thënë se mund të jetë e parehatshme tani, por do ta dojë trupin e saj. Ai gjithashtu i tha asaj se në të ardhmen, shumë djem mund të përfitojnë nga trupi i saj dhe se ajo nuk duhet t’i lejojë ata ta duan atë për arsye të gabuara.

4. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez është e pasigurt për zërin e saj. Ajo vuajti gjatë gjithë karrierës për këtë. Ajo ka dashur gjithmonë të jetë këngëtare dhe kërcimtare, por gjykimi dhe krahasimi me këngëtaret e tjera ka bërë që të rritet pasiguria e saj. Lopez thotë se Marc Anthony e ndihmoi atë të kapërcejë pasigurinë e saj në atë kohë, duke i thënë se është e vetmja ajo që e ndalon veten të realizojë potencialin e saj të plotë.

5. Christina Ricci

Christina Ricci ndihet më e re, duke bërë gjëra si fëmijë. Ricci thotë se arritja e famës në një moshë të re e bëri atë të ndihej jashtë kontaktit me botën dhe nuk mund të thoshte se çfarë ishte normale. Ajo nuk kishte një përvojë të plotë të jetës për të ditur se si arriti të bëhej me famë dhe emocionalisht, ajo luftoi me të.

6. Nicole Scherzinger

Nicole Scherzinger ndihej sikur nuk “përshtatej” duke u rritur dhe ishte shumë e vështirë me veten. Ajo përjetoi ndjenja të vetmisë dhe u ndje e humbur gjatë gjithë karrierës së saj. Për shkak të kësaj, ajo zhvilloi një çrregullim të të ngrënit dhe luftoi me buliminë. Ajo do të këshillonte veten e saj më të re dhe njerëzit që luftojnë me çështje të ngjashme që të gjejnë qëllimin sepse “je i përsosur dhe je i çmuar”. Ajo beson se sfidat janë atje për t’ju përgatitur për vështirësitë e jetës dhe ju nuk duhet të përshtateni, por përkundrazi, të dalloheni.

7. Joan Rivers

Melissa Rivers, vajza e Joan-it, zbuloi se Joan ishte shumë e pasigurt për pamjen dhe moshën e saj. Ajo ishte e frikësuar se njerëzit do ta harronin një ditë. Megjithatë, ajo ishte shumë e sigurt për të performuar para njerëzve dhe e dinte që gjithmonë do t’i bënte përshtypje publikut të saj. Joan Rivers besonte se nëse dikush ndalet dhe mendon për gjithçka që ka arritur, nuk do të shqetësohet për të ardhmen dhe kjo është ajo që e shtyu atë të ishte e patrembur në skenë.