Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Bota

Hakerat vjedhin 150 milionë dollarë nga shkëmbimi i kriptove Bitmart!

Nga shkëmbimi i kriptove Bitmart hakerat vodhën të paktën 150 milionë dollarë. Në një deklaratë drejtuar përdoruesve, Bitmart tha se një kontroll fillestar i sigurisë ka përfunduar dhe asetet e ndikuara janë identifikuar.

Asetet u vodhën nga dy “portfolë të nxehtë të kriptovalutave”, njëra e vendosur në blockchain-in Ethereum dhe tjetra në Zinxhirin Smart Binance.

Një “portofol i nxehtë” i referohet aseteve kripto që janë të lidhura me internetin dhe më lehtë të qasshme për pronarët sesa “portofotat e ftohta” ‘offline’. Ndërsa mbajtja e kriptomonedhës në një portofol të nxehtë është më e përshtatshme, ekziston një rrezik i shtuar i hakimeve siç është shkelja e Bitmart.

Hakerimi u raportua fillimisht nga firma e sigurisë së blockchain dhe analizës së të dhënave Peckshield dhe më vonë u konfirmua nga shefi ekzekutiv i Bitmart, Sheldon Xia.