Health & Beauty Lifestyle

Hyni në listën e personave që flisni në gjumë?! Ja çfarë thonë ekspertët!

Të folurit në gjumë mund të ndodhë si në gjumë të thellë, ashtu edhe në gjumë të lehtë, duke treguar se kjo nuk shoqërohet gjithmonë me ëndërrimin. Studiuesit ende nuk i kuptojnë plotësisht shkaqet mjekësore të të folurit në gjumë, por kanë disa teori që shpjegojnë njerëzit që flasin në gjumë, si: gjenetika, çrregullimi i sjelljes së gjumit dhe tmerret e natës.

Të folurit në gjumë ka qenë, gjithashtu, i lidhur me disa ilaçe, gjendje të shëndetit mendor dhe madje edhe stres. Por çfarë thotë shkenca për këtë fenomen?

1. Është një shenjë për të ndërmarrë veprime.

Sipas psikoanalistit Sigmund Freud, ëndrrat janë mënyra e mendjes tuaj për të përpunuar informacionin që shtypet gjatë orëve të zgjimit. Nëse jeni duke luftuar me një vendim gjatë ditës, mendja juaj e pandërgjegjshme do të përpiqet ta zgjidhë atë në gjumë.

Duke folur në gjumë mund të jetë mendja juaj e pandërgjegjshme që ju thotë se çfarë të bëni për situatën tuaj. Sigurisht, shumë nga ato që flasin në gjumë në të vërtetë thonë me zë të lartë tingëllojnë si dërdëllitje. Ashtu si ëndrrat tona në shumicën e rasteve nuk kanë kuptim të plotë, fjalët që thoni në gjumë janë të njëjta. Konsideroni të vendosni një regjistrues zëri pranë kokës gjatë natës për të regjistruar atë që po thoni dhe shikoni nëse mund të analizoni atë që thoni në të njëjtën mënyrë që analizohen ëndrrat.

2. Shpirti juaj është i shqetësuar.

Besohet se shpirtrat tanë largohen nga trupat dhe enden të lirë kur ne flemë, të lidhur me trupin fizik nga një rreze drite. Të folurit në gjumë mund të jetë një shenjë se shpirti juaj po ndërvepron në një botë tjetër. Ju keni vështirësi të shprehni emocionet tuaja. Ka shumë arsye pse ne shtypim disa emocione. Por kur ato mbahen në shishe për një kohë të gjatë, trupi gjen mënyra të tjera për t’i shprehur ato, duke përfshirë të folurit në gjumë. Nëse e keni të vështirë të komunikoni diçka ose po vini re shenja të tjera që po shtypni emocionet, flini duke folur ndoshta mënyra e zërit tuaj të brendshëm për ta nxjerrë jashtë.

3. Të dashurit tuaj të vdekur po komunikojnë me ju.

Ju mund të keni pasur një të dashur të vdekur kohët e fundit dhe vdekja e tyre po ju mbush me shqetësim. Ëngjëjt tuaj po zgjasin dorën për t’ju siguruar se të dashurit tuaj janë në paqe dhe ju mund të gjeni ngushëllim duke hequr dorë nga shqetësimet tuaja. Disa njerëz gjithashtu besojnë se të dashurit e tyre të larguar komunikojnë personalisht me ta për të ofruar ngushëllim dhe siguri.