Celebrities Music

Ilira Gashi, artistja me origjinë shqiptare, që po ‘pushton’ skenat botërore!

Ilira Gashi, e njohur profesionalisht si Ilira, është një këngëtare dhe autore këngësh zvicerane. Në vitin 2018, ajo nënshkroi me Four Music dhe publikoi këngën e saj debutuese “Whisper My Name”.

Ilira Gashi ka lindur më 29 tetor 1994 në Brienz, Zvicër, nga një baba shqiptar i Kosovës nga Prishtina dhe një nënë shqiptare nga Tirana. Ajo ngarkoi videot e saj duke kënduar në Instagram, gjë që çoi në një marrëveshje diskografike.

Në vitin 2011, Ilira dhe grupi i saj The Colors konkurruan në spektaklin zviceran Die grosse Entscheidungs ​​Show, spektakli parapërzgjedhës për Eurovision Song Contest 2011. Kënga e tyre “Home” doli e treta. Ilira më vonë u transferua në Berlin dhe nënshkroi një marrëveshje menaxhimi dhe botimi me Sony/ATV Music Publishing.

Në vitin 2018, Ilira nënshkroi një marrëveshje me Four Music dhe publikoi këngën e saj debutuese “Whisper My Name” më 24 gusht 2018, e ndjekur nga kënga e saj e dytë “Get Off My D!ck” po atë vit që hyri në Spotify. Vendosja e saj e parë në renditje botërore u arrit së bashku me Alle Farben dhe këngën “Fading”, e cila arriti numrin 16 në Listat Single Gjermane dhe numrin 1 në Listat gjermane të Airplay për katër javë.

Në vitin 2019, Ilira publikoi katër këngë, “Do It Yourself”, “Diablo” (me producentin dhe artistin spanjoll Juan Magán), “Pay Me Back!”, dhe “Extra Fr!es”.

Në vitin 2020, ajo publikoi këngët “Royalty”, “Fuck It, I Love It!”, “Ladida (My Heart Goes Boom)” (së bashku me Crispie), “Easy” dhe “Eat My Brain”.

Më 14 dhjetor 2021 Ilira njoftoi se kishte nënshkruar një marrëveshje të përbashkët me Virgin Records dhe Universal Music Group. Ajo publikoi këngën “Flowers” më 17 dhjetor 2021 si këngën e saj të parë solo të vitit 2021 dhe këngën e saj të parë nën Virgin Records. Në vitin 2022, ajo publikoi këngën “Another Heart” dhe vetëm pak ditë më parë “Clean Break”.