Tech

Instagram lançon funksionin e ri të mesazheve ‘VIP’!

Instgram ka lançuar një opsion të ri të mesazheve njëkahëshe për një numër të përzgjedhur përdoruesish, sipas shefit të Facebook, Mark Zuckerberg. Kjo risi është pjesë e një veçorie të re të bisedës së transmetimit në Instagram të quajtur Channels. Funksioni i lejon krijuesit të ndajnë mesazhe publike për ndjekësit e tyre, në vend që të përdorin funksionin “Tregime” ose “Live” të Instagram.

Por është gjithashtu një mënyrë për të sjellë mesazhe njëkahëshe në aplikacion. Kanalet përfshijnë mesazhe të bazuara në tekst, si dhe imazhe, sondazhe, reagime dhe më shumë. Pothuajse gjithçka për të cilën krijuesit përdorin aktualisht Stories. Megjithatë, përpara se të entuziazmoheni po ju themi se funksioni fillimisht po provohet me një pjesë të vogël të krijuesve në SHBA.

Ai pritet të shpërndahet më gjerësisht në muajt e ardhshëm. Ai pasqyron aplikacionin popullor të mesazheve Telegram, i cili u lejon përdoruesve të dërgojnë tekste të njëanshme. Ka të ngjarë të synohet për krijuesit me ndjekës të mëdhenj, për t’i mbajtur fansat e tyre të përditësuar me atë që po ndodhin.

Zuckerberg, CEO i Meta, i cili zotëron Facebook, Instagram dhe WhatsApp shtoi se kompania planifikon të sjellë funksionin në Messenger dhe Facebook. Ka të ngjarë të ndjekë një rrugë të ngjashme me veçorinë Stories të Instagram, e cila u lançua fillimisht në Instagram dhe më vonë u prezantua në Facebook. Zuckerberg shpjegoi se vetëm krijuesit mund të postojnë në kanalet e transmetimit.

Kjo do të thotë që ndjekësit që i bashkohen kanaleve janë në gjendje të reagojnë ndaj mesazheve dhe të votojnë në sondazhe, por nuk mund të marrin pjesë drejtpërdrejt në bisedë. Instagram planifikon të shtojë më shumë veçori në kanalet e transmetimit në muajt e ardhshëm. Ky funksion pritet të lejojë gjithashtu përdoruesit të sjellin një krijues tjetër në kanal, i ngjashëm me opsionin Live për diskutime.