Aktualitet

Integrimi europian, presidenti gjerman viziton Shqipëri në fillim të dhjetorit!

Presidenti Federal Steinmeier do të vizitojë Shqipërinë më 1 dhe 2 dhjetor.

Ambasada gjermane në Tiranë, përmes një postimi në rrjetet sociale njofton se “Presidenti Federal Frank-Walter Steinmeier do të udhëtojë nga data 29 nëntor deri më 2 dhjetor drejt Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë. Udhëtimi është një sinjal i mëtejshëm se Gjermania po mbështet dhe ndjek intensivisht rrugën evropiane të rajonit në tërësi dhe të Shqipërisë në veçanti”.

Kjo është hera e parë në 27 vjet që një president gjerman viziton Republikën e Shqipërisë. Presidenti Federal Steinmeier ka patur mundësinë të njihej me Tiranën dhe të zhvillonte bisedime në detyrën e tij të mëparshme si Ministër i Jashtëm.

Programi i udhëtimit përfshin bisedime me presidentin Bajram Begaj dhe kryeministrin Edi Rama si dhe një fjalë në Kuvend.

Gjithashtu është planifikuar një takim me nxënës/e nga Shqipëria dhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor, një diskutim mbi ballafaqimin me të kaluarën komuniste dhe një vizitë në një kompani gjermane, ku do të hidhet dritë mbi potencialet ekonomike dhe mundësitë këtu në Shqipëri. Presidenti Federal është i lumtur që do mundë të njohë historinë dhe kulturën shqiptare gjatë një vizite në Berat, duke krijuar kështu një përshtypje mbi Bashkëpunimin gjermano-shqiptar për Zhvillim, thuhet më tej në njoftimin e ambasadës gjermane.