Botë e Çuditshme

Ja arsyeja e çuditshme pse nëna e tre fëmijëve fshihet në makinën e saj për 90 minuta…

Një nënë e tre fëmijëve ka pranuar se fshihej në makinën e saj për 90 minuta çdo javë në mënyrë që të shpëtonte nga fëmijët e saj dhe të shijonte kohën e nevojshme për veten.

Claire Haiek, nga Sydney e Australisë, filloi të gjente kohë për veten në fillim të këtij viti, kur vajza e saj 7-vjeçare Olivia filloi të merrte mësime të vallëzimit, pasi do të qëndronte në makinë për 30 minutat që zgjaste klasa. Por pak më vonë, Olivia tha se donte të shkonte edhe në klasat e baletit, të cilat zgjasin 45 minuta, me një pushim 15-minutësh në mes.

Kjo do të thoshte që Olivia do të ishte e zënë për plot 90 minuta dhe në vend që të kthehej në shtëpi për të pritur mbarimin e orëve të mësimit, Claire vendosi që ajo do ta kalonte atë orë e gjysmë vetëm në qetësinë e makinës së saj. Ajo tha:

Nuk është se nuk më pëlqen të kaloj kohë me familjen time, por duke punuar me orar të plotë dhe duke pastruar shtatë persona në shtëpi, nuk mundem shpesh të ndalem dhe të mos bëj asgjë. Kështu që një herë në javë, unë ulem në makinën time për një orë e gjysmë dhe me të vërtetë kam filluar ta pres me padurim. Mendova se do të ishte e dhimbshme, por e kisha gabim!

Claire tha se fillimisht, plani i saj ishte të fillonte të përdorte kohën e saj të lirë prej 90 minutash për të filluar përsëri vrapimin, por shpejt vendosi kundër idesë dhe zgjodhi të qëndronte në makinën e saj dhe të shikonte Netflix në telefonin e saj.