Health & Beauty Love & Sex

Ja si qëndron e vërteta rreth urinimit pas seksit dhe gjërat që duhet të shmangni!

Gjëja e fundit që dëshironi të bëni pas një zbavitjeje mes çarçafëve është shkuarja në tualet për të urinuar. Por gratë janë këshilluar vazhdimisht që ta shtyjnë atë përqafim pas seksit derisa të zbrazin fshikëzën e tyre, për të shmangur zhvillimin e një infeksioni të traktit urinar (UTI). Një UTI është një infeksion në fshikëzën tuaj, uretrën ose veshkat, më së shpeshti i shkaktuar nga bakteret.

Çdokush mund t’i marrë ato, pavarësisht nga mosha apo gjinia, por ato janë të njohura për goditjen e grave pas seksit. Simptomat mund të përfshijnë dhimbje gjatë urinimit dhe një ndjenjë të vazhdueshme nevoje për të urinuar. Ashfaq Khan, një konsulent obstetër dhe gjinekolog në Harley Street Gynaecology, tha:

Ka qenë një besim i mbajtur prej kohësh se për gratë, urinimi pas çdo lloj seksi ku preken organet gjenitale, mund të ndihmojë në shmangien e infeksionit të traktit urinar ose UTI.

Teorikisht, qarja deri në 30 minuta pas seksit mund të largojë bakteret dhe t’i parandalojë ato që të arrijnë në fshikëz, tha Ashfaq. Kjo me të vërtetë mund t’ju ndalojë të kapni një UTI. Por ai vuri në dukje se urinimi pas seksit “nuk ka gjasa të bëjë një ndryshim të konsiderueshëm” nëse tashmë jeni të prirur për t’u prekur nga infeksionet.

Megjithatë, ai tha se sigurisht që nuk ka asnjë të keqe për ta bërë këtë. Ashfaq sugjeroi që të vazhdoni ritualin tuaj pas seksit dhe të adoptoni disa zakone të tjera për të mbajtur larg atë UTI gjithashtu.

Ashfaq sugjeroi që të shmangni:

  • Përdorimi i produkteve të parfumuara të higjienës femërore
  • Veshja e veshjeve të ngushta
  • Nuk urinoni kur keni nevojë ose nuk e mbani brenda

Ekspertët e seksit thonë se ekzistojnë disa pozicione seksuale që mund të rrisin shanset që të merrni infeksionin e bezdisshëm, veçanërisht ato me fërkime më të mëdha midis trupave.