Design

Ja si të krijojmë një ambient të bukur darkimi!

Hapësira e përsosur e ngrënies duhet t’i përshtatet çdo rasti, në çdo kohë të vitit, kështu që si të siguroheni që ajo të bashkojë ambientin, formën dhe funksionalitetin? Katër ekspertë të dizajnit të ambienteve të brendshme ndajnë këshillat e tyre për krijimin e hapësirës suaj ideale të ngrënies – nga ndriçimi deri te detajet që i falin emocionin e duhur situatës.

1.”Një hapësirë ​​ngrënieje duhet të jetë mikpritëse dhe ftuese” – Kelly Wearstler

Unë marr një qasje sensuale për të krijuar një dhomë darkimi, duke marrë parasysh të gjithë elementët. Një hapësirë ​​ngrënieje duhet të jetë mikpritëse dhe tërheqëse, e krijuar për të ngjallur emocione duke inkurajuar bisedën dhe lidhjen. Një siluetë e pastër, klasike është e përjetshme dhe mund të funksionojë me shumë periudha dhe stile të ndryshme. Për shembull, në shtëpinë time në Beverly Hills, ne kemi tavolinën time të thyer Superluxe Racetrack. Është një dizajn jashtëzakonisht modern, me panele prej xhami të kalitur të thyer me dorë të mbajtur brenda një kornize elegante bronzi. Më pëlqen një përzierje e pjesëve klasike të kombinuara me ato bashkëkohore. Unë mendoj për çdo pjesë të mobiljeve, çdo skulpturë dhe çdo aksesor si formën e vet dhe sigurohem që, së bashku, të kenë harmoni dhe të plotësojnë njëra-tjetrën.

KELLY WEARSTLER

£240

KELLY WEARSTLER

£215

KELLY WEARSTLER

£405

KELLY WEARSTLER

£870

“Është thelbësore të merret në konsideratë gjithçka në mjedis, nga arkitektura deri te paleta e ngjyrave dhe ndriçimi përreth. Kur bëhet fjalë për ndriçimin, gjithmonë mendoj se si drita natyrale mbush dhomën në orë të ndryshme të ditës. Kjo do të përcaktojë ndjesinë e hapësirës, ​​e cila më pas do të ndihmojë në informimin e zgjedhjes së burimeve shtesë të dritës. Ndriçimi i zbehtë është një mënyrë e shkëlqyer për të krijuar ambient.

“Një mënyrë me ndikim për të krijuar një dhomë ngrënieje është përmes dizajnit të tavolinës. Më pëlqen të eksploroj lartësi dhe hapësira të ndryshme, të prezantoj materiale të kundërta për të shtuar interesin për teksturën dhe duke sjellë frymëzime sezonale. Më pëlqen të thyej rregullat! Më pëlqen gjithashtu të dekoroj një pjesë me lule sezonale ose përdorimi i degëve të mëdha, dramatike. Jo vetëm që angazhon shqisat, por bukuria e luleve është një nxitës natyral i humorit, duke sjellë gëzim dhe një ngjyrim natyral në hapësirën e ngrënies.”

KELLY WEARSTLER

£240

KELLY WEARSTLER

£610

KELLY WEARSTLER

£190

2.”Përfshirja e një ngjyrimi të lehtë dramatik është e nevojshme” – Keren Richter, White Arrow

“Ne gjithmonë mendojmë për ndriçimin me nivele dhe reflektimin në një dhomë ngrënieje. Do të shtojmë qirinj, ndriçues tavoline ose llambadarë. Arti dhe aksesorët janë të rëndësishëm, siç është një vend për të shërbyer kokteje ose një server për të organizuar ushqime dhe pije freskuese. Dhomat e ngrënies përdoren më shpesh në mbrëmje, kështu që përfshirja e një konotacioni dramatik dhe pak shkëlqim është e nevojshme.

“Mendoni për planimetrinë dhe hapësirën. Ju gjithashtu duhet të mendoni se sa e rehatshme është hapësira e ngrënies – a është karrigia juaj e veshur me susta dhe e krijuar për biseda të gjata? Ju pëlqen ngrohtësia e drurit apo formaliteti i qelqit apo gurit?”

“Bojë ose letër-muri mund të ndryshojnë në mënyrë dramatike atmosferën e një dhome. Një ngjyrë e re ose model shkon shumë [për të dhënë një ngritje të menjëhershme]. Mbulesat e tavolinave, pecetat me modele ose aranzhimet me lule të forta gjithashtu transformojnë shpejt një përvojë ngrënieje.”

LOEWE HOME SCENTS

£66.67

LUISA BECCARIA

£100

ANISSA KERMICHE

£104.17

AP8

£1,208.33

3.”Kini parasysh atmosferën që dëshironi të arrini” – Linda Boronkay

“Kur dizajnoj një dhomë ngrënieje, më pëlqen të krijoj një atmosferë të ngrohtë që lë një përshtypje të qëndrueshme te të ftuarit – qoftë për një hotel, restorant apo shtëpinë e dikujt. Ne na pëlqen që hapësirat të duken reale, me ndjenjën se pjesët janë grumbulluar me kalimin e kohës… duke krijuar dhoma me nivele dhe një vëmendje autentike ndaj detajeve.

“Kini parasysh shkallën dhe arkitekturën e hapësirës dhe çfarë atmosfere dëshironi të arrini. Nëse një dhomë ka tavane të larta dhe përmasa madhështore, mund të tregoheni të guximshëm me ngjyrën dhe modelin, si dhe të sillni ndriçim dhe mobilje. Tavolina e ngrënies dhe karriget shpesh do të mbizotërojnë hapësirën dhe më pëlqen të shtoj një ndjenjë rehatie dhe ngrohtësie përmes karrigeve të veshura me susta në pëlhura shumëngjyrëshe dhe me teksturë. Veprat e artit janë gjithashtu të rëndësishme dhe shpesh mund të jenë pika fillestare për dizajnin e një dhome.”

AP8

£1,208.33

LOEWE HOME SCENTS

£166.67

LA DOUBLEJ

£295.83

L’OBJET

£825

4. “Një dhomë ngrënie duhet të jetë vendi më i lumtur në shtëpi” – Mimi Shodeinde, Miminat Designs

“Për mua, elementët kryesorë estetikë janë ngjyra, drita dhe tekstura. Një dhomë ngrënie duhet t’ju mbushë me një ndjenjë qetësie dhe gëzimi dhe të jetë vendi më i lumtur në shtëpi – së bashku me kuzhinën. Nëse ju pëlqen të mikprisni, siç bëj unë, ndriçimi është kaq i rëndësishëm, pasi dëshironi që mysafirët tuaj të ndihen të lumtur kur janë ulur rreth tryezës tuaj. Shmangni dritat e forta dhe vendosni një shkëlqim të ngrohtë që të jetë i këndshëm dhe jo i ndezur, do t’i qetësojë menjëherë mysafirët dhe do t’i bëjë darkat një kënaqësi. Për t’i bërë mysafirët të ndihen të qetë dhe si në shtëpi, unë përpiqem të prezantoj teksturë për të krijuar thellësi – për shembull, më pëlqen druri dhe guri si materialet kryesore të një tavoline të bukur.”

LAETITIA ROUGET

£91.67

SILVIA FURMANOVICH

£412.50

BERNADETTE

£104.17

TOM DIXON

£316.67

Një dhomë ngrënie duhet t’ju mbushë me një ndjenjë qetësie dhe gëzimi dhe të jetë vendi më i lumtur i shtëpisë, së bashku me kuzhinën.

AERIN

£823.21

SOHO HOME

£116.67

COMPLETEDWORKS

£245.83